23F11 Kemisk fødevaresikkerhed
2024/2025
Kurset udbydes i lige år (2022, 2024, 2026
osv.)
Overordnede kursusmål
Kurset giver de studerende en forståelse for kemisk
fødevaresikkerhed i en dansk, europæisk og international
sammenhæng. Kurset gennemgår fødevarelovgivningen i Danmark og den
Europæiske Union med fokus på kemiske forureninger. Kemiske
forureninger i foder og fødevarer inkluderer blandt andet dioxin og
PCB, pesticider, metaller og procesforureninger. Kurset fokuserer
på kemisk fødevaresikkerhed og bæredygtig fødevareproduktion,
herunder brug af nye foderressourcer og udnyttelse af sidestrømme.
Gennemgangen af de kemiske forureninger vil koncentrere sig om
kemiske analyser, forekomst i foder og fødevarer, toksicitet og
risikovurdering.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Diskutere kemisk fødevaresikkerhed i en dansk, europæisk og
international sammenhæng.
- Diskutere kemisk fødevaresikkerhed i sammenhæng med bæredygtig
fødevareproduktion.
- Identificere og vurdere kemiske forureninger i fødevarer.
- Beskrive kilder til og forekomst af kemiske forureninger i
foder og fødevarer.
- Identificere og evaluere nye foder- og fødevareressourcer.
- Forklare principperne for kemiske analyser af foder og
fødevarer.
- Beskrive kemisk risikovurdering og betydningen for
folkesundheden.
- Evaluere forekomstdata for kemiske forureninger i foder og
fødevarer.
Kursusindhold
Se engelsk kursusbeskrivelse.
Litteraturhenvisninger
Se engelsk beskrivelse.
Sidst opdateret
01. maj, 2024