23301 Praktisk kemisk fødevareanalyse

2024/2025

Kandidatstuderende på fødevareteknologi og anvendt kemi har fortrinsret til kurset
Kursusinformation
Practical chemical food analysis
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
Retningsspecifikt kursus (MSc), Food Technology
Teknologisk specialisering (MSc), Food Technology
Tilvalgskursus (B Eng), se flere
Tilvalgskursus (B Eng), Fiskeriteknologi
Tilvalgskursus (B Eng), Fødevaresikkerhed og -kvalitet
Tilvalgskursus (B Eng), Kemi og bioteknik
Tilvalgskursus (B Eng), Kemiteknik og International Business
Januar
Campus Lyngby
Forelæsninger, øvelser, gruppearbejde, laboratoriearbejde og præsentation
3-uger
Sidste dag(e) i 3-ugersperioden
Skriftlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
skriftelig eksamen/rapport (60/40) Eksamens forudsætning: aktivitet under laboratorie øvelser og sikkerhedsanvisninger (første kursusdag) er obligatoriske.
Skriftlig eksamen: 2 timer
Alle hjælpemidler - uden adgang til internettet
7-trins skala , intern bedømmelse
23102 , Kendskab til analytisk kemi og kontaminanter i fødevarer en fordel.
Minimum 4 Maksimum: 20
Lene Duedahl-Olesen , Lyngby Campus, Bygning 201 , lduo@food.dtu.dk
Jens Jørgen Sloth , Lyngby Campus, Bygning 201 , jjsl@food.dtu.dk
23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Se den engelske beskrivelse
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare de generelle principper og anvendelsesområder for de anvendte analytiske procedurer
  • Fremstille og præsentere egne data
  • Evaluere egne data i relation til forbrugernes fødevaresikkerhed
  • Forklare og anvende kvalitetssikrings krav til analytiske metoder i kemisk fødevarekontrol ved hjælp af egen case arbejde og i generelle vendinger
  • Forklare beregnings principper for kvantificering og eksponering i fødevareanalyse
  • Fremstille en rapport over egne data der inkluderer relevant analytisk teori, databehandling og vurdering af data i forhold til kvalitetssikring af data og fødevaresikkerhed
  • Fremstille og forklare udvalgte resultater og emner fra case arbejdet mundtlig ved brug af fagtermer
  • Argumentere og bedømme ukendt case og data ud fra opnåelsen af ovenstående læringsmål
Kursusindhold
Se den engelske beskrivelse
Sidst opdateret
02. maj, 2024