28231 Videregående øvelser i kemisk og biokemisk
procesteknik
2020/2021
Overordnede kursusmål
At udvide deltagerens forståelse for løsning af teknisk kemiske og
biokemiske problemstillinger gennem delvis selvtilrettelagte
øvelser og beregninger. Kurset er et velegnet indgangskursus til
videre studier indenfor kemiteknisk og bioteknologisk procesteknik.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Gennemføre udvalgte øvelser i halvteknisk målestok, (herunder
dokumentere forståelse for hvordan man opfører sig i
laboratoriet).
- Fortolke og vurdere måleserier.
- Foretage tekniske beregninger på grundlag af de gennemførte
øvelser.
- Sammenholde eksperimentelle resultater med teoretiske
beregninger.
- Udvise ansvarlig adfærd i laboratoriet.
- Beskrive de gennemførte øvelser i udførlige og overskuelige
rapporter.
- Planlægge eksperimenter.
- Identificere fejlkilder.
Kursusindhold
Kurset indeholder forskellige øvelser, der varierer fra år til år.
Typisk 3 gennemføres. Eksempler på øvelser fra de senere år er: 1)
Reologisk karakterisering af fødevarer 2) Regulering af
destillationskolonne 3) Fremstilling af pektin 4) Flervariabel
regulering 5) Biomasse-pillekarakterisering 6) Afsvovling.
Bemærkninger
Kurset er et fælles kursus fra Institut for Kemiteknik (Lyngy/Risø)
og DTU Fødevareinstituttet. I kurset skal hvert hold gennemføre 3
øvelser á 4-6 dages varighed inklusive rapportudarbejdelse.
Øvelserne gennemføres på ovenstående institutter.
Sidst opdateret
29. april, 2021