Overordnede kursusmål
Kurset giver de studerende en solid teoretisk viden om
fødevareteknologi med grundlag i beregning og vurdering af
fødevarers fysiske genskaber, herunder deres reologi og tekstur.
Der lægges særligt vægt på teorier og grundlæggende ingeniørmæssige
beregninger til at vurdere og beregne fødevarers sammensætning og
procestider for centrale enhedsoperationer i fødevareforarbejdning,
herunder opvarmning og køling af faste fødevarer, samt frysning,
saltning og tørring. Desuden giver kurset de studerende et
tilstrækkeligt kendskab til fødevaremikrobiologi og -sikkerhed til
at gøre dem i stand til at integrere denne viden i vurderingen af
resultaterne af beregninger af fødevareprocesser.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
- (Se den engelske kursusbeskrivelse)
Kursusindhold
- Beregning af sammensætning of fysiske egenskaber af fødevarer.
- Ikke-stationaer varmetransmission.
- Beregning af mikrobiel inaktivering og F-værdier.
- Reologiske målinger og fødevareproduktionsprocesser.
- Mekaniske egenskaber af fødevarer.
- Reaktionskinetik under fødevareproduktion.
- Frysning.
- Saltning.
- Tørring.
Litteraturhenvisninger
Kompendium udgivet af DTU Fødevareinstituttet.
Singh, R.P & D.R. Heldman: Introduction to Food Engineering, 5.
udg., Academic Press 2014.
Sidst opdateret
18. juni, 2018