2006/2007

27520 Design af Biotek- og Fødevareproduktionssystemer

Engelsk titel: 


Food and Biotech Process Design

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende- Videregående Kursus
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F1A og F1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

30226, 30227

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

                                          

Deltagerbegrænsning:

Minimum  10, Maksimum:  
 

Overordnede kursusmål:

At sætte de studerende i stand til at dimensionere og planlægge levnedsmiddelproduktionsanlæg. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem ressourcer og produktion samt processers indflydelse på slutproduktkvaliteten.


Kursusindhold:

Anvendelse af viden om procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel og sammensætning af enhedsoperationer) ved beregninger, dimensionering og modellering af procesanlæg. Konkret arbejdes der med projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer, afdækning af væsentlige interaktioner mellem fremstillingsprocesser og produktegenskaber, industriens krav, projektering, hygiejniske specifikationer for procesudstyr, anvendelse af kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø. Den studerende vil komme til at arbejde med simuleringsprogrammet SuperPro Designer til at opbygge en virtuel levnedsmiddelproduktionsfabrik. Der er en række gæsteforelæsninger fra industrien, og der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.


Bemærkninger:

Kurset undervises på engelsk. Eksamensrapporter på dansk er velkomne.


Kursusansvarlig:

Alan Friis, 227, 162, (+45) 4525 2613, af@bio.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Levnedsmiddel, produktion, kvalitet, enhedsoperation, modellering
Sidst opdateret: 20. november, 2006