Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Eksempler på produktionslinier bruges som cases, tællende spottest (multiple choice). Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar)
Aftales med læreren
. Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Evalueringsform:
Bedømmelsesform:
Pointspærring:
Faglige forudsætninger:
,
Overordnede kursusmål:
Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at: overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer. De studerende skal sammen med kurset Fødevareteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).
Kursusindhold:
Overblik over fødevareprocesser, masse- og energibalancer, reologi (newtonske og ikke-newtonske), strømning af væsker, varmetransmission, aspekter af processers indflydelse på kvaliteten af fødevarer og forbehandling af råvarer.
Bemærkninger:
Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset afvikles fra midten af forårssemesteret til slutningen af sommer treugersperioden i KVL's blok struktur. Den aktuelle startdato meddeles de tilmeldte studerende ved forårssemesterets begyndelse.