Dette kursus henvender sig hovedsagligt til studerende på M.Sc. uddannelsen i bioteknologi ved DTU. Kurset kan efter aftale med den kursusansvarlige følges af andre studerende.
Engelsk titel:
Experimental Fermentation Technology
Sprog:
Point
(ECTS )
5
Kursustype:
Kursus for civilingeniørstuderende- Videregående Kursus
Aftales med læreren
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Evalueringsform:
Bedømmelsesform:
Pointspærring:
Faglige forudsætninger:
,
Deltagerbegrænsning:
Minimum 30, Maksimum:
Overordnede kursusmål:
Efter dette kursus, skal den enkelte studerende være i stand til at gennemføre en batch fermentering med gær og filamentøse svampe i rystekolber og/eller fermentorer. Herunder at arbejde med aseptisk teknik, lave fermentering media og forberede fermentorer, pode kulturen, analysere fermentationens forløb, fortolke resultaterne og udregne de væsentligste parametre f.eks. maksimal væksthastighed, substratforbrugshastighed, produktforbrugshastighed samt udbyttekoefficienter. Efter kurset, skal den studerende også være i stand til at udføre praktisk arbejde i en gruppe, planlægge arbejdet, præsentere og diskutere resultaterne skriftligt og mundtligt.
Kursusindhold:
I 3-ugers perioden vil følgende teknikker blive behandlet: Dyrkning af unicellulære og multicellulære mikroorganismer i fermentorer. Praktisk arbejde med opsætning af bioreaktorer, inklusiv indlæring i instrumentering, monitorering og prøvetagning. Karakterisering af vækst og opstilling af massebalancer udfra eksperimentelle data. Fortolkning og diskussion af de opnåede data med henblik på at forstå mikroorganismernes fysiologi. Simulering af fermenteringer.