27035 Eksperimentel fermenteringsteknologi

2024/2025

Kurset kan kun tages af bachelorstuderende på studielinjerne Bioteknologi samt Life Science og Teknologi.
Kursusinformation
Experimental fermentation technology
Engelsk
5
Bachelor
Kurset udbydes som enkeltfag
Retningsspecifikt kursus (BSc), Life Science og Teknologi
Teknologiske linjefag, Bioteknologi
Teknologiske linjefag, Life Science og Teknologi
Tilvalgskursus (B Eng), Fiskeriteknologi
Juni
Campus Lyngby
Forelæsninger, gruppeopgaver og obligatoriske laboratorieøvelser.
3-uger
Sidste dag(e) i 3-ugersperioden
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Obligatoriske laboratorieøvelser, der evalueres med godkendt/ikke-godkendt ud fra rapporter. Aktiv deltagelse i kurset samt aflevering af laboratorieøvelser og en endelig rapport er en forudsætning for at bestå kurset.
Alle hjælpemidler - med adgang til internettet
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
27032
28344
27034.27027/27028 , eller lignende kurser
Kendskab til og forståelse af fundamentale fermenteringsteknologiske processer og bioteknologiske produkter produceret ved hjælp af mikroorganismer. Kendskab til de basale kvantitative elementer, den videnskabelige baggrund og de generelle principper for bioteknologiske processer.
Maksimum: 60
José Luis Martinez Ruiz , Lyngby Campus, Bygning 223, Tlf. (+45) 4525 2630 , jlmr@dtu.dk
27 Institut for Bioteknologi og Biomedicin
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
At give de studerende praktisk erfaring med eksperimentelt bioteknologisk arbejde indenfor mikrobiologi og fermenteringsteknologi. Dette opnås ved at lade de studerende udføre forskellige typer af fermenteringer og korrelerer de opnåede datasæt med forskningsresultater fra litteraturen.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Opformere mikrobielle stammer og udføre aseptisk arbejde på tværs af skala (kolber og bioreaktorer) i et laboratorium.
  • Udføre laboratorieskala gæringer og evaluere resultaterne af disse.
  • Opnå praktisk erfaring med opsætning af bioreaktorer med tilhørende måleinstrumenter.
  • Opnå praktisk erfaring med high-throughput automatiserede enheder til indledende screening og foreløbig evaluering af stammer og fermenteringsbetingelser.
  • Benytte online og off-line målinger til at monitorere og regulere gæringer.
  • Koble teorien om udbyttekoefficienter med det praktiske forsøg, og opnå erfaring med at opstille og regne på kulstofbalancer.
  • Mundtligt og skriftligt fremlægge de essentielle resultater og konklusioner fra udførte gæringer.
  • Udarbejde en teknisk rapport, som evaluerer information fra videnskabelig litteratur kombineret med bearbejdelse af egne data.
Kursusindhold
Sterilteknik, opbevaring af mikroorganismer, podning og opformering. Opsætning og klargøring af fermentorer. Vækstforsøg i fermentorer (fermenteringer). Vækstkarakteristika og massebalancer ud fra eksperimentelle data. Teoretisk øvelse, hvor der arbejdes med design og optimering af de forskellige typer af fermenteringsprocesser.
Bemærkninger
Kurset kan kun tages af bachelorstuderende på studielinjerne Bioteknologi samt Life Science og Teknologi.
Sidst opdateret
02. maj, 2024