26174 Laboratoriekursus for diplomingeniører i fødevaresikkerhed og -kvalitet

2025/2026

Kursusinformation
Laboratory course for Bachelor of Engineering in food safety and quality
Dansk
2,5
Diplomingeniør
Kurset udbydes som enkeltfag
E1B (tors 13-17)
Campus Lyngby
Laboratorieøvelser
13-uger
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Aktiv deltagelse i samtlige øvelser er påkrævet for at bestå kurset. Der er ingen reeksamen i kurset, da det er et øvelseskursus. Man skal tilmeldes kurset igen næste gang, det kører, hvis man ikke fuldfører.
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
26374
26171 , følges senest samtidigt
Minimum 10 Maksimum: 40
Susanne Mossin , Lyngby Campus, Bygning 206, Tlf. (+45) 4525 2391 , slmo@kemi.dtu.dk
Lene Duedahl-Olesen (Primær kontaktperson) , Lyngby Campus, Bygning 201 , lduo@food.dtu.dk
26 Institut for Kemi
23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
At give en forståelse for værktøjer der benyttes til at løse kvantitative analytiske opgaver. Målet for kurset er at give kendskab til elementær laboratorieteknik samt instrumentelle og ikke-instrumenterelle analytiske metoder.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare og anvende god og sikker laboratoriepraksis
  • Estimere prøve- og reagensmængder
  • Tilrettelægge en øvelse sådan at tiden i laboratoriet bliver udnyttet hensigtsmæssigt.
  • Foretage en volumetrisk bestemmelse med en traditionel glasburette
  • Benytte statistiske metoder til at vurdering af resultater
  • Beregne egne resultater og angive disse med korrekt antal betydende cifre samt relatere disse til fødevarers indhold
  • Foretage en kvantitativ spektrofotometrisk bestemmelse.
  • Udvise god laboratorieadfærd.
  • Udføre simple kemiske analyser efter en given forskrift
  • Anvende regneark og enkelte koder til databehandling
Kursusindhold
Laboratoriepraksis og -sikkerhed. Praktiske øvelser relateret til fødevarekemi.
Sidst opdateret
02. maj, 2025