KU304 Fødevarevidenskabsteori

2024/2025

Kursusinformation
Philosophy of Food Science
Dansk
7,5
Diplomingeniør
Obligatorisk kursus (B Eng), Fødevaresikkerhed og -kvalitet
KU-struktur: Blok 4, skemagruppe B
Københavns Universitet, Frederiksberg Campus
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
Aftales med underviser, Umiddelbart efter Blok 4
Mundtlig eksamen
Aktiv deltagelse i gruppebaseret projektarbejde samt projektrapport afleveret og godkendt er en forudsætning for at deltage i eksamen.
20 minutter
7-trins skala , intern bedømmelse
Anoop Kumar Sharma , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7605 , aksha@food.dtu.dk
23 Fødevareinstituttet
https://kurser.ku.dk/course/lleb10244u/2024-2025
Hos underviser

Stud.sekretæren samler tilmeldinger for studerende på fødevaresikkerhed og -kvalitet. Andre skal selv tilmelde sig på KU.
Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er at give de studerende viden om videnskabsteoretiske og etiske problemstillinger af relevans for fødevarevidenskaben. De studerende skal opnå en forståelse af videnskabens samfundsmæssige rolle og blive i stand til kritisk at diskutere de muligheder og begrænsninger som videnskaben rummer.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
Kursusindhold
Den studerende bliver præsenteret for centrale videnskabsteoretiske og etiske begreber og teorier - med fokus på anvendelsen heraf på fødevarevidenskabelige problemstillinger. De introduceres til videnskab som institution, herunder normer for god videnskabelig praksis, og til centrale videnskabsteoretiske problemstillinger og begreber, herunder årsag, forklaring, forskellige slutningsformer, videnskabelig usikkerhed, tværfaglighed og værdiers rolle i videnskaben. Herudover introduceres de studerende til centrale etiske teorier og etiske problemstillinger med relation til fødevarer. Endelig får de studerende mulighed for at se deres fags forankring i en bredere offentlig og markedsmæssig sammenhæng.
Bemærkninger
Kurset undervises på Københavns Universitet og er obligatorisk for studerende på diplomingeniøruddannelsen i fødevaresikkerhed og -kvalitet.
Sidst opdateret
02. maj, 2024