62030 Fra ide til checkout (3.semester PI-projekt)

2024/2025

Kursusinformation
From idea to checkout (3rd semester PI-project)
Dansk
15
Diplomingeniør
Obligatorisk kursus (B Eng), Proces og innovation
Tilvalgskursus (B Eng), Fødevaresikkerhed og -kvalitet
E1A (man 8-12) og E2A (man 13-17) og E2B (tors 8-12)
Campus Ballerup
Holdundervisning, workshops, undersøgelser, pitches, eksterne indlæg og projektarbejde.
13-uger
E1A, ekstra dage kan forekomme.
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Mundtlig eksamen og bedømmelse af en rapport indeholdende forretningsplan og refleksioner. Alle med ekstern censor. Karakteren er baseret på en helhedsvurdering
7-trins skala , ekstern censur
(62013) (62035) (62036)
1.-2. semester på diplomingeniørretningen Proces og innovation
Maksimum: 55
Torben Hede , torhed@dtu.dk
62 Institut for Ingeniørteknologi og -didaktik
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Kursets overordnede formål er at sætte den studerende i stand til at drive en udviklingsproces fra ide til lancering.

Efter endt kursus er den studerende i stand til at identificere en problemstilling eller forretningsmulighed, og udvikle den til et niveau, hvor den kan præsenteres på en fundingportal, som Kickstarter eller lignende, indsendes til en relevant konkurrence, optages i en incubator eller få finansiering fra f.eks. business angels. De skal endvidere kunne beskrive ideens og løsningens bæredygtighed.

Kurset er opbygget efter læringsprincipperne i CDIO, med omdrejningspunkt i de faser i Design-Build metoden der hedder "Build the bridge" og "Make it fly" . Det betyder at kursisterne i grupper, kommer igennem alle de processer, der skal til for at en ide, problemstilling eller forretningsmulighed kan kommercialiseres gennem en dokumenteret udviklingsproces.

Kurset tager sigte på at deltagerne undervejs også trænes i at anvende de fremtrædende kommunikationsformer som iværksættere, trendsættere og unge mennesker anvender i dag. Det betyder at kursisterne bl.a. undervises i præsentations teknikker, hvordan man skaffer investeringer til startups, mm.

Deltagelse i kurset forudsætter indgående kendskab til innovationsprocesser, produktudvikling, 3D modellering, rapid prototyping, samt kendskab til Arduino eller lignende platforme.

Gennemførelse af kurset kræver aktiv tilstedeværelse.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Identificere og validere et latent behov eller en relevant problemstilling
  • Beskrive og organisere et projektforløb
  • Modne en ide til et detaljeret prototypeniveau
  • Dokumentere udviklingsprocessen (herunder behov og syntese)
  • Tilegne sig den viden og knowhow løsning af den pågældende ide kræver
  • Udvælge den kommunikations strategi og platform produktets målgruppe findes på (marketing)
  • Fremstille det pågældende kommunikationsprodukt til den udvalgte fundingform
  • Udvælge og præsentere produktet/løsning på den relevante fundingform
  • Udarbejde et realistisk investeringsbudget
  • Identificere relevant marked og bestemme markedet størrelse og potentiale
  • Teste og validere løsningen på brugere (markedsvalidering).
  • Beskrive den bæredygtige effekt af problemet og løsningen
Kursusindhold
Problemidentifikation, Behovsafdækning, Produktudvikling, Design syntese, økonomi for en startup, prototyping, Bæredygtighed, visuel kommunikation og dokumentation, bruger test, markedsvalidering, Social Media Plan, Pitching, forretnings- og marketingplan og start-up budget.
Litteraturhenvisninger
'The Lean Startup', Eric Ries

'THE MOM TEST', Rob Fitzpatrick

Diverse uddrag af relevante fagbøger.

Undervisningsmateriale i form af videoer, skabeloner, artikler, web, Power Points mm.
Bemærkninger
Sektion for Innovationsprocesser og entrepreneurskab
Proces og Innovation: 3. semester

Studerende på Proces og Innovation har fortrinsret til kurset.
Sidst opdateret
02. maj, 2024