46W11 Vindmølleteknologi

2024/2025

Kursusinformation
Wind Turbine Technology
Engelsk
5
Deltidsmaster
E-læring
E-læring
13-uger
Aftales med underviser, Aftales med underviser
Skriftlig eksamen
Den endelige eksamen består af en blanding af flerstrengete spørgsmål, rangeringsspørgsmål og skriftlige svarspørgsmål. Eksamen dækker alle emner, der undervises i dette kursus, og ligner de quizzes, der tilbydes i de individuelle moduler. Mindst 60% af spørgsmålene skal besvares korrekt for at bestå eksamen/kurset. Brugen af chatbots, store sprogmodeller (LLM) som ChatGPT osv. er forbudt.
Skriftlig eksamen: 2 timer
1 til 2 timer
Alle hjælpemidler - med adgang til internettet :

Brugen af chatbots, store sprogmodeller (LLM) som ChatGPT osv. er forbudt.

bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
Philipp Ulrich Haselbach , phih@dtu.dk
Martin Otto Laver Hansen , Lyngby Campus, Bygning 403, Tlf. (+45) 4525 4316 , molh@dtu.dk
Anca Daniela Hansen , Risø Campus, Bygning 115, Tlf. (+45) 4677 5073 , anca@dtu.dk
46 Institut for Vind og Energisystemer
https://lifelonglearning.dtu.dk/en...line-programme/
På instituttet
1 Juni
Please see website https:/​/​lifelonglearning.dtu.dk/​en/​wind-energy/​master-en/​wind-energy-master-online-programme/​
Overordnede kursusmål
Dette kursus har til formål at give en introduktion til vindmølleteknologi. I løbet af kurset får deltagerne et overblik over forskellige komponenter af vindmøller, vindmøllekoncepter, og de lærer at beskrive, beregne og evaluere disse baseret på grundlæggende viden inden for forskellige ingeniørfag.

En kursusdeltager, der opfylder de tilsigtede læringsmål for kurset, vil være i stand til at beskrive forskellige vindmøllesystemer med deres komponenter og forskellige arbejdsprincipper med vindmøllespecifik terminologi. Derudover vil deltagerne være i stand til at evaluere forskellige typer af vindmøller, kontrol- og elektriske systemer samt at beregne grundlæggende aspekter relateret til strukturel, aerodynamisk og aeroelastisk design. Desuden vil kursusdeltageren være i stand til at forklare, illustrere og beregne elektriske systemer, principper for vindmøllestyring og vindmølleslast. Desuden undervises der også i den niveliserede energiomkostning som en del af klassen.

De behandlede emner vil give kursusdeltagerne en solid forståelse af vindmølleteknologi, hvilket muliggør arbejde i et tværfagligt team.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Describe basic wind turbine concepts and components using specific terminology.
  • Determine and calculate aerodynamic loads on a wind turbine rotor.
  • Calculate power and thrust as function of wind speed.
  • Describe different aeroelastic stabilities, wind conditions and wind turbine design load cases and methods to calculate aeroelastic loads.
  • Distinguish and describe wind turbine fatigue and ultimate loads.
  • Explain conversion of wind flow power to electrical power as well as different control strategies (passive stall, active stall and pitch control strategies).
  • Explain different control options and calculate related parameters.
  • Explain and illustrate the principle of different generator types and main electrical system types of wind turbines.
  • Explain, calculate and formulate material selection criteria and basic structural design principles related to wind turbines.
  • Describe, explain and calculate structural design features related to different parts of a wind turbine blade.
  • Explain and apply the basics of classical laminate theory.
  • Explain the concept of LCoE models, identify the main cost driver for onshore/offshore wind turbines sites, calculate the LCoE for a simple onshore/offshore wind turbine site, compare the cost of onshore/offshore wind turbines sites, identify the relative potential for future LCoE reductions.
Kursusindhold
Kurset består af en række emnemoduler, der vil føre kursusdeltagerne gennem grundlæggende aspekter af vindmølleteknologi. Vindmølleteknologikurset er designet til at introducere deltagerne til grundlæggende aspekter af vindmølleteknologi. Kurset består af 13 moduler, der dækker følgende indhold/emner:

- Generel introduktion til vindmøllesystemer
- Specifik vindmølleteknisk terminologi
- Aerodynamik
- Aeroelasticitet
- Strukturel design og strukturel mekanik
- Elektriske systemer
- Vindmøllestyring
- Vindmøllebelastninger
- Niveliseret energiomkostning/ Levelized Cost of Energy

Hvert modul har klart definerede læringsmål og opgaver. Normalt består et typisk modul af én eller to videoforelæsninger, hver med en varighed på cirka 15 minutter, forelæsningsnoter, beregningsøvelser, anbefalinger til yderligere litteratur og en obligatorisk flerstrenget quiz. Hver quiz fungerer som selv-evaluering for kursusdeltagerne, men skal også gennemføres som forudsætning for at kunne deltage i den endelige eksamen. Quizen består normalt af flerstrenget spørgsmål og simple beregningsøvelser. Feedback til quizspørgsmålene gives automatisk gennem quizzene selv, som automatisk frigiver de korrekte svar/løsninger og yderligere forklaringer til spørgsmålene, så snart spørgsmålene er besvaret.

Desuden tilbydes der ugentlige spørgsmål og svar (Q&A) sessioner til studerende for at komme i dialog med kursuslæreren.
Sidst opdateret
29. april, 2024