41MIB Brandteknisk projektopgave

2024/2025

Kursusinformation
Fire engineering project task
Dansk
15
Deltidsmaster
Efterår
Campus Lyngby
Dansk
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
Aftales med underviser
Skriftlig eksamen og bedømmelse af opgave(r)
Skriftlig eksamen: 3 timer
Alle hjælpemidler - med adgang til internettet
7-trins skala , ekstern censur
11MIB
11MIB
For optagelse på kurset skal du have gennemgået og bestået de øvrige kurser på uddannelsen. I særlige tilfælde kan der dispenseres ved mangel af et enkelt eller to kurser. Dette vurderes individuelt. Kursus i rapportskrivning skal følges inden opstart. Kursusdato oplyses når der åbnes for tilmelding til Brandteknisk Projektopgave.
Minimum 5
Lars Schiøtt Sørensen , Lyngby Campus, Bygning 118, Tlf. (+45) 4525 1955 , lsso@dtu.dk
Anne Simone Dederichs (Primær kontaktperson) , aded@dtu.dk
41 Institut for Byggeri og Mekanisk Teknologi
http://www.brand.dtu.dk/
Hos underviser
Overordnede kursusmål
Den brandtekniske projektopgave afslutter uddannelsen til Master i brandsikkerhed og skal i omfang svare til 15 ECTS point. Den studerende har ofte selv et ønske om emne og i såfald sendes en problemformulering til en (eller alle) potentielle vejledere på DTU. Vejlederen kommenterer problemformuleringen og foreslår evt. supplerende delemner. Herefter vælges en (eller evt. to) vejleder(e) som i regelen er fra DTU. Men også eksterne vejledere kan blive aktuelt. Såfremt den studerende ikke selv har ønsker eller ideer til emnevalg så har vi en række emner.

Den studerende skriver en rapport over det valgte emne. Omfanget af denne rapport skal/bør være i omegnen 60-80 A4-sider. Hertil kan komme bilag. Som standard har man 5 måneder til projektet og gennem denne periode har man typisk 3-4 vejledermøder. Vi har ikke sat en stram grænse for antallet af vejledermøder men behovet ligger typisk i dette niveau. Vejledermøder arrangeres mellem den studerende og vejleder(e), typisk pr. e-mail eller telefon. Møderne foregår på DTU.

Vi stiller ingen krav om at den brandtekniske projektopgave skal indeholde emner fra alle de gennemførte kurser, idet den studerende jo har demonstreret at disse færdigheder besiddes.
På den anden side, så ser vi gerne at flere brandtekniske områder integreres i arbejdet, således at den studerende kan demonstrere, og udnytte, en form for synergi på området.

Rapporten skal afleveres eller sendes i 3 eksemplarer til DTU Byg bygning 118, Brovej, 2800 Kgs. Lyngby. Att. vejlederen. Desuden skal rapporten uploades på CampusNet hvor den vil blive tjekket for plagiering. Kontakt Annette Frøhling (af@byg.dtu.dk) ang. uploadning.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Præsentationen af arbejdet sker som en mundtlig fremstilling hvor den studerende præsenterer arbejdet i ca. 20 minutter. Typisk benyttes PC/projektor, alternativt overheads. Har man været to studerende om projektet, så tildeles man ca. 40 minutter til præsentationen. Efter præsentationen stiller vejleder og censor spørgsmål. Dette kan typisk strække sig over ca. en halv times tid. Herefter vurderes projektopgaven incl. fremlæggelsen samt besvarelsen af de stillede spørgsmål, og en karakter efter 7-trinsskalaen tildeles. Såfremt den studerende ikke ønsker tilhørere ved fremlæggelsen, ud over de obligatoriske, skal dette meddeles når fremlæggelsesdatoen fastsættes. Er tilhørere velkomne for den studerende, vil datoen for fremlæggelsen blive annonceret til vores Masterstuderende og øvrige interesserede på DTU.
  • x
  • x
  • x
  • x
  • x
  • x
  • x
Kursusindhold
Se under læringsmål
Sidst opdateret
27. juni, 2024