27247 Eksperimentel enzymteknologi

2024/2025

Forudsætning: 27246, som skal være bestået tidligere, eller kan følges samtidig.
Kursusinformation
Experimental enzyme technology
Engelsk
5
Kandidat
Retningsspecifikt kursus (MSc), Biotechnology
Retningsspecifikt kursus (MSc), Chemical and Biochemical Engineering
Teknologisk specialisering (MSc), Biotechnology
Teknologisk specialisering (MSc), Chemical and Biochemical Engineering
Teknologisk specialisering (MSc), Sustainable Energy
E1A (man 8-12)
Campus Lyngby
Et ugentligt skemamodul med praktiske øvelser, diskussioner af enzymkinetiske koncepter i relation til øvelserne, regneopgaver og rapportarbejde.
13-uger
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Karakteren er en helhedsvurdering af lab-performance og rapporter.
Skriftlige hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
28247
27246. 27024/27023 , 27246 kan tages samtidig
27022
Minimum 10 Maksimum: 24
Anne S. Meyer , Lyngby Campus, Bygning 224, Tlf. (+45) 4525 2598 , asme@dtu.dk
Kristian Barrett , Lyngby Campus, Bygning 221 , kbaka@dtu.dk
27 Institut for Bioteknologi og Biomedicin
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
At give de studerende kendskab til enzymkinetik og enzymteknologi i praksis. Kurset er derfor baseret på praktisk udførelse af forskningsmetodologiske eksperimenter og analyser indenfor anvendt biokatalyse og enzymteknologi. Kursets mål er, at kursusdeltagerne bliver i stand til:
•At designe, udføre og fortolke forskellige typer af enzymaktivitetsassays.
•At vurdere eksperimentelle, kvantitative resultater fra enzymkatalyserede reaktioner, herunder at inddrage de nødvendige overvejelser om blindprøver, substratspecificitet, heterogene enzympræparater.
•At tilrettelægge og udføre eksperimenter til at bestemme enzymkinetiske parametre samt at analysere progressive (fortløbende) enzymkatalytiserede reaktioner.
•At fortolke samspillet mellem enzymaktiviteter i nedbrydningen af udvalgte, komplekse substrater udfra praktiske forsøgsresultater.
•At designe en forsøgsserie med henblik på at analysere kvantitative aspekter af en enzymkatalytisk proces af industriel relevans.

De faglige kompetencer sigter mod ansættelse indenfor biokemisk, farmaceutisk, bioteknologisk analyse, forskning og udvikling.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Tilrettelægge eksperimenter til at bestemme enzymkinetiske parametre.
  • Udføre forskellige typer af enzymaktivitetassays ud fra generelle procedurebeskrivelser.
  • Analysere resultaterne fra disse assays med henblik på at bestemme enzymaktivitet, enzymstabilitet, termisk aktivering af enzymer, substratmætning og inhiberingskonstanter.
  • Vurdere validiteten af enzymkinetiske resultater herunder at inddrage de nødvendige overvejelser om blindprøver, substratspecificitet, kunstige og multikomponente substrater og heterogene enzympræparater.
  • Analysere eksperimentelle data for progressive (fortløbende) enzymreaktioner.
  • Læse og kritisk/konstruktivt evaluere videnskabelige artikler indenfor enzymteknologi.
  • Designe, tilrettelægge og udføre en serie forsøg til kvantitativ vurdering af et eller flere udvalgte enzymkinetiske fænomener af industriel relevans.
  • Arbejde konstruktivt i et lille hold.
  • Rapportere eksperimentelle resultater skriftligt på en koncis og overskuelig måde: Introduction, Methods, Results and Discussion, Conclusions.
Kursusindhold
Kurset er bygget op om en række temaer, som involverer både forskningsfaglig/​teoretisk granskning og gennemførelse af forsøg, som involverer enzymkatalyse. Desuden vil der blive givet mulighed for at evaluere større procesforløb, hvor enzymkatalyserede omdannelser indgår. De udvalgte reaktioner vil illustrere særlig faglige fænomener, relatere sig til udvalgte industrielle anvendelser eller til aktuelle forskningsmæssige interesser. Det eksperimentelle arbejde foregår i parhold og hvert hold kommer til at arbejde med nogle udvalgte cases (hold cirkulerer mellem de forskellige cases). Ud over det praktiske arbejde i laboratoriet gives der lejlighed til fordybelse i, og overvejelser om: Reaktionsmekanismer, reaktionskinetik, substratspecificitet, enzymstabilitet samt synergi mellem forskellige enzymaktiviteter. Hver case skal sammenfattes i en kortfattet rapport, som inkluderer besvarelse af fastlagte spørgsmål.
Bemærkninger
Hvis man ønsker at lave kandidatspeciale i enzymteknologi på DTU eller hos et af de store bioteknologi virksomheder, er det hensigtsmæssigt at have haft dette kursus.
Sidst opdateret
02. maj, 2024