Overordnede kursusmål
At opnå eksperimentelle færdigheder indenfor vigtige biokemiske
laboratorieteknikker. At opnå kendskab til basale statistiske
værktøjer, og anvende disse til at kvantitativt evaluere biokemiske
data genereret gennem kurset. Kursets indhold eksemplificerer og
understøtter en del af den teoretiske undervisning, der gives i
27022 Biokemi.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Gennemføre basalt biokemisk relateret laboratoriearbejde på
sikkerhedsmæssigt betryggende måde og bruge Python til at analysere
biokemiske eksperimentelle data.
- Anvende grundlæggende graftyper, herunder histogrammer og
punktplot med standardafvigelser, for at repræsentere biokemiske
data, samt identificere og beskrive normalfordeling på egne
datasæt.
- Anvende vigtige statistiske begreber, såsom parameterestimering
samt anvende statistiske metoder inden for simpel lineær
regression.
- Demonstrere kendskab til opbygningen og egenskaberne af
stofgrupperne proteiner og kulhydrater, som nøglemolekyler i
biokemien.
- Demonstrere basalt kendskab til enzymkemi og enzymkinetik.
- Diskutere eksperimentelle resultater og sætte dem i relation
til basal teori inden for biokemiens hovedområder.
- Foretage et begrundet valg blandt de afprøvede analysemetoder
til løsning af en given problemstilling.
- Foretage oprensning af og beregne grad af udbytte af
enzymer.
- Foretage beregninger af tilsyneladende molekylvægt af
proteiner, baseret på resultater fra SDS-PAGE analyse.
- Foretage grundlæggende beregninger af enzymkinetiske parametre
samt inhiberingskonstanter i forbindelse med enzymkinetiske
undersøgelser.
- Være i stand til at bruge enzymer til at syntetisere
oligosakkarider og foretage produktseparation vha
tyndlagskromatografi.
- Formidle og statistisk evaluere biokemiske data i
rapportform.
Kursusindhold
Biokemiske, kromatografiske og elektroforetiske metoder til at
studere kulhydrater og proteiner. Rensning af proteiner og
karakterisering af deres fysiske og kemiske egenskaber.
Introduktion til grundlæggende enzymassays for nedbrydning eller
syntese af sukker og enzymkinetik. Anvende statistiske analyser for
at formidle fejlvurveringer forbundne med data genereret af
deltagerne i løbet af kurset.
Litteraturhenvisninger
1. Øvelsesvejledninger udleveret af de kursusansvarlige
2. Biokemi-lærebog: R.L. Miesfeld, M.M. McEvoy: Biochemistry, 2017,
ISBN: 978-0-393-61402-2
Bemærkninger
Bachelorstuderende på følgende studieordninger har fortrinsret til
kurset: Life Science & Teknologi; Bioteknologi; Teknisk
Biomedicin.
Deltagerne skal selv medbringe kittel og sikkerhedsbriller!
Sidst opdateret
02. maj, 2024