22231 Modul 1: Fra ide til projektplan i biotek- og farmaforskning

2024/2025

Dette kursus er obligatorisk for studerende på kandidatuddannelsen i Farmateknologi, og skal efterfølges af modul 2 (27691) som pilotprojekt forud for specialet.
Kursusinformation
Module 1: From idea to project plan in biotech and pharmaceutical research
Engelsk
5
Kandidat
Generel retningskompetence (MSc), Bioinformatics and Systems Biology
Generel retningskompetence (MSc), Pharmaceutical Design and Engineering
Generel retningskompetence (MSc), Quantitative Biology and Disease Modelling
Retningsspecifikt kursus (MSc), Bioinformatics
Retningsspecifikt kursus (MSc), Pharmaceutical Design and Engineering
Retningsspecifikt kursus (MSc), Quantitative Biology and Disease Modelling
E4B (fre 8-12) og E3B (fre 13-17)
Dette kursus løber KUN de første 8 uger af 13-ugers perioden. Den mundtlige eksamen finder sted i slutningen af oktober.
Campus Lyngby
Forelæsninger og gruppearbejde.
13-uger
Eksamen afholdes de(n) sidste kursusdag(e) i oktober (uge 8 af 13 ugers perioden)
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Eksamen består af to dele: en skriftlig grupperapport med individualisering og en mundtlig pitch præsentation af projektet udført af alle gruppemedlemmer. Den endelige karakter er baseret på en helhedsvurdering af både skriftlig rapport og pitch. Begge delprøver skal gennemføres for at bestå kurset.
Ingen hjælpemidler :

Ingen hjælpemidler bortset fra PowerPoint-præsentation af rapport.

7-trins skala , intern bedømmelse
24690 og 33690
Kurset er tænkt som en optakt til et specialeforløb, og kan linke direkte til et allerede defineret specialeprojekt. Alternativt, vil der blive præsenteret et udvalg af projekter i løbet af kurset, som kan videreudvikles til et speciale.
Maksimum: 60
Sine Reker Hadrup , Lyngby Campus, Bygning 204, Tlf. (+45) 3588 6290 , sirha@dtu.dk
22 Institut for Sundhedsteknologi
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Kursets mål er at udstyre de studerende med de rette værktøjer og rammer til at udvikle en projektplan og lave en projektbeskrivelse af et projekt indenfor farma- og bioteknologiindustrien.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • demonstrere evnen til systematisk at søge, finde og kritisk vurdere relevant videnskabelig litteratur, patenter og markedsanalyser på internettet.
  • forstå anvendelse og definition af tidslinjer, milepæle, arbejdspakker og leverancer.
  • planlægge og udføre uddelegering af opgaver, kommunikation og opfølgning gruppen imellem.
  • præsentere, forklare, diskutere og forsvare projektideer mundtligt og skriftligt for gruppen og andre beslutningstagere.
  • beskrive eksempler på typiske projekter og strategier taget fra det "virkelige liv" i farma- og bioteknologiindustrien.
  • forstå og forklare formelle og praktiske krav som er specifikke for projekter indenfor farma- og bioteknologiindustrien.
  • oversætte en videnskabelig ide til en sammenhængende projektbeskrivelse.
  • anvende basale projektledelsesredskaber i udviklingen af en videnskabelig projektplan.
Kursusindhold
Kurset består af forelæsninger, hvor de studerende introduceres til projekter og strategier indenfor farma- og bioteknologiindustrien. Der undervises i basale projektledelsesredskaber såsom: SWOT analysis, Gantt chart, Work Breakdown Structure, Risk Assessment. De studerende arbejder i grupper af 2-4 med hensyntagen til, at deltagerne er studerende på forskellige kandidatlinjer. Studerende på kandidatuddannelsen i Farmateknologi bliver præsenteret for en række "virkelige" problemer fra industripartnere, hvor af de kan vælge et projekt. Studerende kan også komme med egne projektforslag - helst med en vejleder fra industrien eller universitetet.
De studerende vil blive bedt om at indlevere en rapport i form af en fondsansøgning. Rapporten skal fremhæve formålet med det foreslåede projekt, herunder hvordan de forskellige projektfaser bliver grebet an, afgrænset og planlagt.
Det anbefales, men er ikke et krav, at de studerende fortsætter med at arbejde på det valgte projekt gennem alle moduler af det integrerede kursusforløb bestående af modul 1 og modul 2. Projektgrupper bliver dannet i løbet af kurset på basis af interesser og vil tilskynde de studerende til tværfaglig samarbejde.
Bemærkninger
Kurset udgør det første modul af det integrerede andet års kursus på kandidatuddannelsen i Farmateknologi. For studerende på kandidatuddannelsen i Farmateknologi er det obligatorisk at tage det efterfølgende modul 2 (27691).
Andre studerende kan sagtens følge Modul 1 uden at fortsætte med Modul 2
Sidst opdateret
26. august, 2024