47215 Rationel design af en varmeveksler til solceller (online)

2023/2024

I løbet af dette kursus vil du mestre det fundamentale af varmeoverførsel og fluidmekanik, samtidig med at du får praktisk erfaring med industriens simuleringssoftware. Deltag og lær uvurderlige designfærdigheder, som vil styrke dit CV som ingeniør inden for bæredygtig energi.
Kursusinformation
Rational design of a heat exchanger for solar cells (online)
Engelsk
5
Bachelor
Januar
Fuldt digitalt kursus - foredrag og aktiviteter vil foregå online
3-uger
Sidste dag(e) i 3-ugersperioden, Sidste dag(e) i 3-ugersperioden
Mundtlig eksamen
Hver gruppe afleverer en rapport inden den mundtlige eksamen. Ved den mundtlige eksamen præsenterer de studerende det arbejde, der er udført i løbet af forløbet. Bestået/ikke bestået bedømmelsen gives på baggrund af en helhedsvurdering af projektrapporten og den mundtlige prøve.
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
Programmeringsforudsætninger: grundlæggende kendskab til Python eller Matlab.
Salvatore De Angelis , sdea@dtu.dk
47 Institut for Energikonvertering- og lagring
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
At blive fordybet i et problembaseret projekt og løse de relaterede opgaver ved at anvende grundlæggende begreber om varmeoverførsel. Blive fortrolig med ingeniørprocessen ved at designe en praktisk varmeveksler og simulere dens ydeevne. Blive motiveret til at arbejde i grupper.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beskrive og anvende grundlæggende koncepter inden for termodynamik og varmeoverførsel
  • Forklare grundprincipperne for en FEM-analyse og hvordan den anvendes til forskellige ingeniørproblemer
  • Designe en 3D-model ved hjælp af CAD-software
  • Implementere en multifysisk model i COMSOL, importere geometrien, mesh og køre simuleringer
  • Analysere resultaterne af simuleringer ved at implementere simple Python-scripts til dataanalyse og visualisering
  • Forstå sammenhængen mellem simuleringer og virkeligheden. Koble modellens ligninger og grænsebetingelser sammen med de fysiske begrænsninger i problemet
  • Tolke resultaterne af simuleringerne i forhold til enhedens ydeevne
  • Forstå begrænsningerne ved modellen og simuleringerne
  • Formidle projektresultaterne skriftligt og/eller mundtligt
Kursusindhold
Dette kursus vil introducere koncepter i ingeniørprocessen og anvende nogle af principperne i et problembaseret miljø. Problemet, præsenteret af underviserne, vedrører design og evaluering af ydeevnen af en varmeveksler til at sænke driftstemperaturen af solceller. Holdene vil udvikle en projektplan for de forskellige aspekter af projektet, identificere underopgaverne og tidsplanen. Enheden vil blive designet i CAD-software ved at anvende de grundlæggende principper for varmeoverførsel, som læres i de indledende forelæsninger. CAD-designet vil blive importeret i COMSOL Multiphysics, og holdene vil opsætte og køre simuleringer, hvor modellen og grænsebetingelserne vil blive tilpasset til at afspejle virkelige forhold. Resultaterne af simuleringerne vil blive analyseret ved hjælp af brugerdefinerede Python- eller MatLab-scripts. Holdene vil præsentere de endelige resultater i en PowerPoint-præsentation, der viser både varmevekslerens ydeevne og mulige retninger for at forbedre den.
Litteraturhenvisninger
Alle undervisningsmaterialer og al relevant litteratur vil blive stillet til rådighed af underviserne i digital form uden omkostninger.
Sidst opdateret
04. maj, 2023