23212 Øvelser i fødevarefermenteringer

2023/2024

Kursusinformation
Practical exercises in food fermentation
Engelsk
5
Bachelor
Kurset udbydes som enkeltfag
August
Kurset kræver fysisk tilstedeværelse.
Campus Lyngby
Lab øvelser, forlæsninger, workshops, gruppe arbejde
3-uger
Sidste dag(e) i 3-ugersperioden, Sidste dag(e) i 3-ugersperioden, Mundtlig eksam på sidste dag af kursus
Mundtlig eksamen
Præsentation af poster (50%). Mundtlig eksamen (50%)
Offentliggøres ved kursusstart
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
Har færdiggjort et år af en uddannelse indenfor mikrobiologi, bioteknologi, fødevare teknologi eller lignende.
Maksimum: 25
Claus Heiner Bang-Berthelsen , Lyngby Campus, Bygning 201 , claban@food.dtu.dk
Roberto Flore , Lyngby Campus, Bygning DTU Skylab , roflo@dtu.dk
23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Formålet er at studerende opnår praktiske færdigheder i fermenteringsprocesser med relevans for fødevareproduktion
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Anvende teori for at designe en fermenteringsproces
  • Opdyrke en starterkultur
  • Udvælge og anvende fermenteringsudstyr
  • Gennemføre en fermenteringsproces for at producere et fødevareprodukt
  • Analysere en fermenteret fødevare for centrale kvalitetsparametre
  • Analysere en fermenteret fødevare for udvalgte fødevaresikkerhedsparametre
  • Gennemføre en simpel risikoanalyse for sikkerheden af en fermenteret fødevare
  • Rapportere resultaterne fra fermenteringsprocessen i en skriftlig rapport
Kursusindhold
Det er et øvelseskursus, hvor den studerende arbejder i en gruppe og udfører fermenteringer og analyser med relevans for fødevareproduktion, og til sidst dokumenterer det i en skriftlig rapport. Den studerende bliver også introduceret til den basale teori om fermenteringer i fødevareproduktion og de forskellige anvendte mikroorganismer. Ligeledes berøres koncepter omkring hvordan man opnår en sikker fødevareproduktion når man anvender mikroorganismer i produktionen.
Sidst opdateret
04. oktober, 2023