02201 Agil hardwareudvikling

2023/2024

Kurset er planlagt til at blive udbudt første gang i efteråret 2025. Kurset udbydes kun, hvis det er godkendt af DTU Compute Studienævn i tide.
Kursusinformation
Agile Hardware Design
Engelsk
5
Kandidat
E4A (tirs 13-17)
Campus Lyngby
Forelæsninger, gruppearbejde og hjemmeopgaver. Obligatoriske øvelser.
13-uger
Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
02139
Martin Schöberl , Tlf. (+45) 4525 3743 , masca@dtu.dk
01 Institut for Matematik og Computer Science
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
Agil hardware design med Chisel (Constructing Hardware in a Scala Embedded Language) er et specialiseret kursus, der fokuserer på at anvende Chisel hardware beskrivelsessprog (HDL) som en del af den agile hardware designproces. Chisel er et moderne HDL-sprog, der gør det muligt for designere at skabe digitale kredsløb med præcis, højniveau kode, der er nemmere at skrive og vedligeholde end traditionelle HDL-sprog.

Kurset dækker følgende emner:
1. Introduktion til Agil Hardware Design med Chisel: Oversigt over agil design generelt, hardware design og Chisel HDL inklusive dets syntax, funktioner og fordele.
2. Agil Hardware Designproces med Chisel: Agil hardware designproces ved brug af Chisel, inklusive indsamling af forudsætninger, design, prototyper, test og implementering.
3. Chisel Design Patterns: Designmønstre og idiomatisk brug i Chisel, såsom generatorer, parameterisering og funktionel abstraktion.
4. Verificering af Designs: Verifikation med Chisel Test, testdrevet udvikling, kontinuerlig integration, formel verifikation.
5. Agil Hardware Design Case Studies: Et projekt af en virkeligt hardware designprojekt, der bruger Chisel og agile metoder, der giver studerende praktiske eksempler på, hvordan man anvender disse begreber i deres eget arbejde.

Kurset vil give de studerende en omfattende forståelse af agil hardware design med Chisel og gøre dem i stand til at designe og implementere komplekse digitale kredsløb med større hastighed, fleksibilitet og effektivitet.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forståelse af principperne for agil design og hvordan de anvendes til hardwareudvikling ved brug af Chisel.
  • Kendskab til Chisel HDL, herunder syntax, funktioner og fordele.
  • Viden om den agile hardware designproces, herunder kravindsamling, design, prototyping, test og implementering.
  • Beherskelse af Chisel designmønstre og idiomatisk brug, såsom generatorer, parameterisering og funktionel abstraktion.
  • Færdigheder i at bruge Chisel biblioteker og værktøjer, såsom Rocket Chip-generator, Chisel testharness og Verilog emitter.
  • Evne til at designe og implementere komplekse digitale kredsløb ved hjælp af Chisel og agile metoder.
  • Eksponering for real-world case-studier af agil hardware design med Chisel, der giver praktiske eksempler på, hvordan man anvender disse begreber i professionelle sammenhænge.
  • Skrive en teknisk rapport, der dokumenterer projektarbejdet.
Kursusindhold
Kredsløbsgenerator, objektorienteret og funktionel hardware design, testdrevet udvikling, system-on-chip og forbindelse, verifikation af digitale systemer.
Sidst opdateret
31. maj, 2023