23732 Human ernæring

2022/2023

Fra efterår 2023 flyttes dette kursus til modul E4A.
Kursusinformation
Human nutrition
Dansk
5
Bachelor
Kurset udbydes som enkeltfag
E3A (tirs 8-12)
Campus Lyngby
Forelæsninger og øvelser
13-uger
E3A
Skriftlig eksamen
Skriftlig eksamen: 2 timer
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , ekstern censur
27022 Biokemi , eller dertil svarende viden, færdigheder og kompetencer.
Marianne Uhre Jakobsen , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7595 , muja@food.dtu.dk
23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om human ernæring og bliver i stand til at bruge denne viden på ernæringsrelaterede cases.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare fordøjelsessystemets opbygning og funktionerne af de organer, der indgår i fordøjelsessystemet
  • Forklare fordøjelse i tarmen, absorption, transport, lagring og udskillelse af næringsstoffer
  • Forklare funktionerne af næringsstoffer
  • Forklare energiomsætningen i kroppen under forskellige forhold
  • Beskrive kilder til næringsstoffer i dansk kontekst
  • Beskrive indtag af næringsstoffer i dansk kontekst
  • Sammenligne bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer med fokus på klimaaftryk
  • Bruge viden om human ernæring på ernæringsrelaterede cases
Kursusindhold
Kurset indeholder forelæsninger og øvelser inden for følgende emner: Fordøjelsessystemet, kulhydrater, kostfibre, lipider, proteiner, alkohol, energimetabolisme, energibalance, fysisk aktivitet, vitaminer, mineraler og bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer.
Litteraturhenvisninger
Gropper, Smith & Carr. Advanced Nutrition and Human Metabolism. Cengage Learning 2021.
Sidst opdateret
03. maj, 2022