31790 Formula Student Electric: implementering, test og designoptimering

2021/2022

Dette kursus tænkes i forårssemesteret (i 13 uger)
Kursusinformation
Formula Student Electric: implementation, testing and design optimization
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
Kursusforelæsningerne vil blive aftalt mellem lærer og studerende. Studerende grupper møder og arbejder sammen, hver arbejder fredage fra 8-12 timer på B329a / DrivesLab-Student Lab i forårssemesteret.
Campus Lyngby
foreløbig placering og tid (B329a-Student Lab på fredage fra 8-12 timer)
Dette kursus består af tekniske introduktionsforelæsninger, hvorefter elever grupperes i holdene efter deres præferencer og viden og har ansvaret for design og analyse af elektriske køretøjskomponenter med det primære mål at bidrage til de elevkonkurrencer, som EVenture deltager i.
13-uger
E2A, E2B, In agreement with teachers
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Hver elevgruppe skal indsende rapporten, der dokumenterer deres design og resultater. Evalueringen af rapporten sammen med aktivitetsinitiativ vurdering for læreren vil danne grundlag for den endelige karakter
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
Grundlæggende viden og begreber inden for el- og maskinteknik
Nenad Mijatovic , Lyngby Campus, Bygning 325, Tlf. (+45) 4525 3525 , nemi@dtu.dk
31 Institut for Elektroteknologi
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Målet med kurset er at give de studerende mulighed for at anvende deres teoretiske viden for at løse praktiske problemer i forbindelse med moderne elektriske køretøjer.

Dette kursus tilbydes som en del af DTU EVenture Blue Dot-projektet. DTU EVenture støtter i øjeblikket projekter, der vedrører Formula Student-konkurrencer, Roskilde Festival-projekter og International Future Energy Challenge.

På grund af ovennævnte bruges Formula Student Electric racerbil udviklet af DTUs FSE-team (Vermilion racing, en del af EVenture) som hardware platform og ramme for problemformulering.

Som en del af kurset definerer de studerende ved hjælp af professoren et projektomfang, der er relevant for racerbilplatformen og inden for studerendes evner / interesser.

Studerende opfordres til at kontakte kursusansvarlig (nm@elektro.dtu.dk), før de tilmelder sig dette kursus for yderligere afklaring.
DTUs Formel Studentteam: https:/​/​vermilionracing.com/​
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Udvikle større e-mobilitetsteknologiprojekt i forbindelse med en af de konkurrencer, EVenture støtter
  • Udfør analyser en kompleksitet af et projektproblem og formuler en liste over opgaver for at løse problemet (f.eks. State of the art, modellering, simulering, eksperimenter, validering, iterativ tilgang ...).
  • Foreslå design og løsning implementering til projekt og dets analyser og diskussion om fordele og ulemper for alternative løsninger.
  • syntetisere en tidsplan, cost benefit analyse og risikomatrix med risikoreducerende strategier for en given liste over opgaver.
  • udforske og analysere relevante teknologier, regler og retningslinjer for en bestemt konkurrence for at løse det givne problem.
  • argumentere for valget af teknologier på grundlag af klart formulerede lokaler.
  • færdiggør produktionen af en teknisk dokumentation, herunder modeller, kode, tegninger, beregninger, noter, datablade, liste over komponenter, budget ...
  • nuværende dokumentation på en klar og læselig måde
Kursusindhold
Det nøjagtige projekt og tema vil blive aftalt mellem den studerende og en teknisk projektleder valgt af den studerende i forbindelse med tilmeldingen. EVenture støtter alle ingeniørdiscipliner relateret til eMobility (f.eks. Elektronik, strøm, struktur, aerodynamisk, termisk, lagerteknik for at nævne nogle få)
Litteraturhenvisninger
Regler for FSE, bøger (f.eks. Advanced Electric Drive Vehicles af Ali Emadi osv.) Forskningsartikler, komponentdatablade
Sidst opdateret
22. april, 2021