25207 Introduktion til Akvakultur

2021/2022

Kursusinformation
Introduction to Aquaculture
Dansk
2,5
Diplomingeniør
F5B (ons 13-17)
Campus Lyngby
Kører sammen med dele af 25107.
Starter i undervisningsuge 7.
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
F5B
Skriftlig eksamen
Multiple choice
Skriftlig eksamen: 1 time
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
25107
Kører sammen med dele af 25107
Peter Vilhelm Skov , Hirtshals , Bygning Hovedbygning, Tlf. (+45) 3588 3263 , pvsk@aqua.dtu.dk
Mathis von Ahnen , mvah@aqua.dtu.dk
25 Institut for Akvatiske Ressourcer
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Kurset giver de studerende en grundlæggende forståelse for opdrætsbaseret produktion af fisk og skaldyr som fødevarer, inklusiv mængder, bæredygtighed og lovgivning. Det videnskabelige grundlag for forvaltning af akvakultur er afgørende for bæredygtig produktion, udnyttelse af genanvendelige ressourcer, og fødevaresikkerhed. Kurset giver et overblik over produktionssystemer til akvakultur med en gennemgang af den anvendte teknologi. Studerende vil efter kurset kunne skelne mellem de væsentligste arter i produktion og udnyttelse, kunne vurdere miljøpåvirkning fra akvakulturproduktion, og foreslå enkle foranstaltninger til at forbedre produktionen.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Give et overblik over de generelle formål ved akvakulturproduktion.
  • Beskrive forskellige produktionssystemer der anvendes til akvakultur, samt hvilke organismer der produceres fra forskellige trofiske niveauer.
  • Tage højde for de miljømæssige påvirkninger af fiskeopdræt samt hvordan disse kan reduceres.
  • Diskutere bæredygtighedsudfordringer inden for akvakultur i forhold til ressourceforbrug samt kulstof/​miljømæssigt fodaftryk.
  • Redegøre for de biologiske og ingeniørmæssige udfordringer med relevans for europæisk akvakultur.
  • -
  • -
  • -
Kursusindhold
Akvakultur er en af de ældste former for dyreopdræt. Det omfatter produktion af arter fra mange trofiske niveauer fra mikroalger til fisk – som kan anvendes til fødevareproduktion, til prydfisk (akvarie), til genudsætningsprogrammer, eller som råvare. Dette kursus vil dække de forskellige produktionssystemer, der anvendes inden akvakultur globalt, dog med hovedfokus på europæisk produktion og teknologi. Kurset vil give et overblik over vigtige arter i produktion, inklusiv deres ernæringsmæssige behov, fodringsstrategi samt ressourceforbrug. Kurset vil også dække den miljømæssige påvirkning og aftryk af forskellige akvakultur-produktioner – samt hvordan disse påvirkninger kan afbødes gennem vandrensnings-teknologi.
Bemærkninger
Dette kursus giver studerende kompetencer, der er relevante for FN’s bæredygtighedsmål, især #2 (Stop sult), #6 (Rent vand og sanitet), #8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst), #12 (Ansvarligt forbrug og produktion), #13 (Klimaindsats), #14 (Livet i havet) og #15 (Livet på land)
Sidst opdateret
08. november, 2021