23953 Anvendt statistisk proceskontrol og
kvalitetsstyring
2021/2022
Obligatorisk kursus for
Diplomingeniørretningen "Fødevaresikkerhed og -kvalitet".
Kurset afvikles første gang efterår 2022.
Overordnede kursusmål
Kurset mål er at forsyne de studerende med kompetencer på højt
niveau indenfor datadrevne metoder og systemer til proces- og
kvalitetsstyring i en fødevareproduktion.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Opstille et usikkerhedsbudget og beregne de enkelte bidrag
- Vurdere optimeringsmuligheder udfra usikkerhedsbudgetter
- Forklare hvorfor prøveudtagning giver anledning til en
usikkerhed og udpege kilder til denne
- Planlægge en effektiv metode til prøveudtagning i en given
situation
- Skitsere en metode til eksperimentel bestemmelse af usikkerhed
ved prøveudtagning
- Anbefale egnede on-line og at-line moniteringsmetoder
(begrundet)
- Konstruere en multivariat kalibreringsmodel
- Forklare ideen i og brugen af fase 1 og fase 2
proceskontrol-kort
- Konstruere relevante fase 1 og fase 2 proceskontrol-kort
- Beslutte et system til statistisk proceskontrol
Kursusindhold
Opstilling og brug af usikkerhedsbudget for enhedsoperationer i
produktionsprocesser. Beregning af usikkerhed forårsaget af
prøveudtagning og håndtering af denne usikkerhed. On-line og
at-line målemetodik i produktionskæden. Multivariate metoder til
anvendelse i målemetodik og statistisk proceskontrol. Konstruktion
af statistisk proceskontrolkort og implementering af
proceskontrolsystemer.
Litteraturhenvisninger
Kursusmateriale (links og filer) udleveres.
Sidst opdateret
19. april, 2021