Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om human ernæring
og bliver i stand til at anvende denne viden på ernæringsrelaterede
problemstillinger inden for sundhed og sygdom.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Forklare fordøjelsessystemets opbygning og funktionerne af de
enkelte organer
- Forklare fordøjelse i tarmen, absorption, transport, lagring og
udskillelse af udvalgte næringsstoffer
- Forklare funktionerne af udvalgte næringsstoffer
- Forklare energiomsætning i kroppen under forskellige
forhold
- Beskrive kilder til og indtag af udvalgte næringsstoffer i
dansk kontekst
- Relatere udvalgte næringsstoffer til sundhed og sygdom
- Identificere særlige gruppers ernæringsmæssige behov
- Diskutere bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer
med fokus på klimaaftryk
- Diskutere ernæringsrelaterede problemstillinger inden for
sundhed og sygdom
Kursusindhold
Kurset indeholder forelæsninger og øvelser inden for følgende
emner: Fordøjelsessystemet, kulhydrater, kostfibre, lipider,
alkohol, proteiner, energimetabolisme, energibalance, fysisk
aktivitet, vitaminer, mineraler og bæredygtighed af forskellige
kostformer og fødevarer.
Litteraturhenvisninger
Gropper, Smith & Carr. Advanced Nutrition and Human Metabolism.
Cengage Learning 2021.
Sidst opdateret
19. april, 2021