23732 Ernæring

2021/2022

Kursusinformation
Human nutrition
Dansk
5
Bachelor
Kurset udbydes som enkeltfag
E3A (tirs 8-12)
Campus Lyngby
Forelæsninger og øvelser.
13-uger
E3A
Skriftlig eksamen
Skriftlig eksamen: 4 timer
Uden hjælpemidler
7-trins skala , ekstern censur
27022 , eller dertil svarende viden, færdigheder og kompetencer.
Marianne Uhre Jakobsen , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7595 , muja@food.dtu.dk
23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om human ernæring og bliver i stand til at anvende denne viden på ernæringsrelaterede problemstillinger inden for sundhed og sygdom.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare fordøjelsessystemets opbygning og funktionerne af de enkelte organer
  • Forklare fordøjelse i tarmen, absorption, transport, lagring og udskillelse af udvalgte næringsstoffer
  • Forklare funktionerne af udvalgte næringsstoffer
  • Forklare energiomsætning i kroppen under forskellige forhold
  • Beskrive kilder til og indtag af udvalgte næringsstoffer i dansk kontekst
  • Relatere udvalgte næringsstoffer til sundhed og sygdom
  • Identificere særlige gruppers ernæringsmæssige behov
  • Diskutere bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer med fokus på klimaaftryk
  • Diskutere ernæringsrelaterede problemstillinger inden for sundhed og sygdom
Kursusindhold
Kurset indeholder forelæsninger og øvelser inden for følgende emner: Fordøjelsessystemet, kulhydrater, kostfibre, lipider, alkohol, proteiner, energimetabolisme, energibalance, fysisk aktivitet, vitaminer, mineraler og bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer.
Litteraturhenvisninger
Gropper, Smith & Carr. Advanced Nutrition and Human Metabolism. Cengage Learning 2021.
Sidst opdateret
19. april, 2021