22436 Avanceret medikoteknisk produktudvikling

2021/2022

Ved overtegning er prioriteten i faldende rækkefølge: Studerende på KA i Medicin og Teknologi, herefter BA i Medicin og Teknologi, KA og BA i Kvantitativ Biologi og Sygdomsmodellering, PhD-studerende ved Institut for Sundhedsteknologi, andre studerende, efteruddannelse.
Kursusinformation
Advanced Medical Product Development
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
August
Campus Lyngby
Forelæsninger, case studies, gruppearbejde, projekter. Kurset er interaktivt og deltagerne forventes at tage aktiv del i forelæsninger, drøftelser og projektarbejde.
3-uger
Sidste dag(e) i 3-ugersperioden, Sidste dag(e) i 3-ugersperioden
Skriftlig og mundtlig eksamen
Eksamen består af gruppeprojekt med mundtlig gruppefremlæggelse (30%), en kort individuel rapport (30%) og en afsluttende skriftlig quiz (40%). Den endelige karakter er baseret på en samlet vurdering af alle delprøver. Da kurset kun kører en gang, er der iøvrigt begrænset mulighed for reeksamen.
Skriftlig eksamen: 1 time
Quiz: 45 minutter
Uden hjælpemidler :

Der må ikke anvendes hjælpemidler til den afsluttende skriftlige quiz.

7-trins skala , intern bedømmelse
Der er ingen formelle forudsætningskurser. De vigtigste forudsætninger er en stærk interesse for udviklingen af medicinske teknologier og en villighed til at lære via gruppearbejde og deltagelse i undervisningen. Typisk, vil studerende havde en bachelorgrad indenfor en ingeniørdisciplin eller indenfor fysisk videnskab. Viden om menneskets anatomi, biologi og fysiologi er brugbart, men ikke en nødvendighed. Ligeledes vil kendskab til ingeniørdesignprocessem være brugbart.
Minimum 6 Maksimum: 25
Jens E. Wilhjelm , Lyngby Campus, Bygning 349, Tlf. (+45) 4525 3886 , jwil@dtu.dk
Jan P. Stegemann , jpsteg@umich.edu
22 Institut for Sundhedsteknologi
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
At give et overblik over den medicinske udstyrsindustri og medikoteknisk produktudvikling med vægt på udviklingsprocesser, kvalitetssystemer, professionelle roller og lederskab og nye emner inden for telemedicin og cybersikkerhed. Kurset er designet til studerende, der planlægger karrierer inden for medicinsk teknologi (medtech) eller relaterede industrier, eller som forsker i translationelle medicinske teknologier.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beskriv tendenser inden for medicinsk teknologi (medtech) og deres effekt på produktudvikling
  • Identificere og beskrive funktionelle roller og karriereforløb i medicoindustrien
  • Anvend passende og effektive professionelle kommunikations- og lederevner
  • Beskriv hovedelementerne i den medicinske produktdesign- og udviklingsproces
  • Demonstrere kendskab til centrale aspekter af kvalitetssystemer inden for medtech i EU og USA
  • Definer nøglekomponenter i designkontrol og deres betydning i produktudvikling
  • Beskrive den cirkulære økonomi relateret til medicinsk teknologi og udvikling af udstyr
  • Forstå udviklingen inden for telesundhed og cybersikkerhed
Kursusindhold
Dette kursus dækker landskabet i den nuværende medikotekniske industri, herunder de store aktører, drivere og trends på området. Kurset behandler også de processer og systemer, der bruges i medicinsk produktudvikling i EU og USA, og hvordan kvalitet, regulatoriske og juridiske spørgsmål påvirker kommercialiseringen af nye anordninger og terapier. Kurset undersøger rollerne for ingeniører og tværfunktionelle teams i medicinsk produktudvikling med vægt på effektivt lederskab. Avancerede emner omfatter telesundhed og cybersikkerhed og brugen af udvidet virkelighed i medicinsk produktudvikling.

Klasseformatet er interaktivt og inkluderer casestudier og forelæsere fra industrien for at give eleverne et praktisk perspektiv på udviklingen af medicinske produkter inden for de regulatoriske rammer. Kurset omfatter et individuelt projekt, der dykker ned i et aktuelt emne i medicinalindustrien, samt et teamprojekt, der undersøger et større marked eller produktsegment.
Bemærkninger
Dette kursus er designet til studerende fra en række ingeniørdiscipliner og videnskabelige discipliner, der udforsker en karriere i den medicinske teknologiindustri. Det er et supplement til 22435 Biomedicinsk Produktudvikling, men også velegnet til studerende, der ikke har taget 22435.
Sidst opdateret
14. marts, 2022