12108 Water Treatment: Biochemical Processes

2021/2022

Kursusinformation
Water Treatment: Biochemical Processes
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
E1A (man 8-12)
Campus Lyngby
Forelæsninger, gruppearbejde, øvelser / beregninger i klassen, case studies, guidet matematisk modellering, præsentationer, ...
13-uger
E1A, F1A
Skriftlig eksamen og bedømmelse af opgave(r)
3 opgaver, 1 midtvejseksamen (2 timer, ingen hjælpemidler), en afsluttende eksamen (multiple choice, 3 timer, alle hjælpemidler) For at kunne gå til eksamen, er det en forudsætning at de obligatoriske opgaver er afleveret og godkendt.
Skriftlig eksamen: 3 timer
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , ekstern censur
12131
12102. 12104. 12134 , Course in Water Chemistry, Course in Environmental Processes, Course in Microbiology or Equivalent
Barth F. Smets , Lyngby Campus, Bygning 115, Tlf. (+45) 4525 2230 , bfsm@dtu.dk
Borja Valverde Pérez , Tlf. (+45) 4525 1688 , bvape@dtu.dk
12 Institut for Vand og Miljøteknologi
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Kurset tager udgangspunkt i at udstyre de studerende med (1) en videns base om de større biokemiske og bioenergiske reaktioner udnyttet ved vandbehandling; (2) en vurdering af, hvordan disse reaktioner anvendes i nutidig vandbehandling (3) en evne til at konstruere, bruge og fortolke matematiske modeller af de vigtigste biokemiske processer; (4) en evne til at beregne steady state-løsninger for hovedbestanddelene og deres vekselvirkning i vandteknologier [C, N, P, S]; (5) en videns base af makro- og mikrotransportprocesser, der er relevante for biokemiske processer anvendt til vandbehandling. Dette kursus forbereder de studerende, der er interesserede i biokemiske processer til behandling / styring af kilder og resternde farvande af forskellige kvaliteter til drikkevarer, industrielle og miljømæssige endepunkter.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beregn elementære massebalancer og tilsvarende støkiometriske ligninger for mikrobielle vækstprocesser.
  • Forklar og anvend følgende støkiometriske og kinetiske parametre til beregning af ligevægtskoncentrationer: udbytte, maksimal væksthastighed, vedligeholdelse, substrataffinitet.
  • Vurder relevansen og beskriv matematisk flere anvendelser af substrat.
  • Par mikrobielle vækstegenskaber til termodynamiske principper.
  • Kontrast karakteristika for suspenderet vs vedhæftede vækstsystemer i vandbehandling applikationer - og brug passende matematiske modeller til at beskrive begge.
  • Vurder forskelle mellem mikro- og makro transportprocesser.
  • Beskriv og diskuter hovedvandskomponenterne og beskriv hvordan biokemiske processer udnyttes i vandbehandling.
  • Beskriv og kontrast de underliggende mekanismer i de forskellige biokemiske reaktioner anvendt ved vandbehandling, omfattende processer relateret til fjernelse eller genvinding af C, N, P, S, Fe, Mn og sporforurenende stoffer.
  • Større ideelle reaktorer og vurder driftsbetingelser for stabil biokemisk fjernelse af masse organisk kulstof, nitrogen, fosfor, svovl og sekundære substrater fra farvande ved anvendelse af massebalancer, proceskinetik, processtøkiometri og reaktorhydraulik.
  • Liste og anvende nøglereaktoregenskaber, der skal overvejes, når opskalere biokemiske processer.
  • Udfør og tolk batchanalyser for at estimere biokemiske vækstkinetiske og støkiometriske parametre.
  • Anvend og anvend matematiske modeller til at simulere forskellige bakterievækst / substratoptagelsesprocesser.
Kursusindhold
Kurset dækker grundlæggende kvantitativ forståelse af mikrobielle konverteringsprocesser og vækst med relevans for vand / miljøteknik applikationer.
Det etablerer en forståelse af biokemisk procesmodellering og udformning af procesenheder til fjernelse / genvinding af opløseligt organisk kulstof, nitrogen, fosfor, svovl, sekundære substrater fra farvande.
Der lægges særlig vægt på biokemiske og transportprocesser. Problemer løses ved hjælp af hånd- og spread-baseret beregninger. Derudover anvendes simuleringsværktøjer til suspenderet og vedhæftet vækst i flere faser af kurset. Eksperimentelle assays fortolkes for at opnå nøgleparametre.
Litteraturhenvisninger
Rittmann & McCarty (2001) Environmental Biotechnology (McGrawHill) In addition, students will receive electronic version of reference reading for specific topics.
Bemærkninger
Kurset gør brug af gruppe / kooperativ læring. Gruppearbejde udarbejdes af instruktørerne ved semesterets start. Individuelle bidrag til gruppeprojekt er eksplicit vurderet
Sidst opdateret
07. december, 2021