34367 Projekt i Intelligente Systemer

2020/2021

Undervisningen i januar 2021 vil blive afholdt på campus.
Kursusinformation
Project in Intelligent Systems
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
Januar
Campus Lyngby
Projektarbejde - individuelt eller i gruppe
3-uger
Aftales med underviser
Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Afsluttende rapport med mundtlig fremlæggelse.
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
31380 / 34372
Kurset udgør den praktiske del af kursus 31380, hvor den teoretiske del er flyttet til kursus 34366 som udbydes i 13-ugers perioden i efteråret.
34666 , Kurset bygger på den projektbeskrivelse, der er lavet som opgave i kurset 34366.
Minimum 6
Lars Dittmann , Lyngby Campus, Bygning 343, Tlf. (+45) 4525 3851 , ladit@fotonik.dtu.dk
34 Institut for Fotonik
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Kursets formål er formidle de grundlæggende kompetencer, der kræves til at udtænke, designe og implementere intelligente og distribuerede styringssystemer, der kombinerer datastyrede og videnbaserede metoder. Kursusarbejdet giver deltagerne en applikationsorienteret introduktion til maskinelæring og deklarative metoder til kunstig intelligens. Kursusdeltagerne vil lære de praktiske aspekter ombrug og design af intelligente systemer
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Identificere og diskutere situationsbevidstheds-, beslutnings- og kontrolopgaver i et intelligent system.
  • Anvende maskinelæringsmetoder til data modellering i intelligente systemer og evaluere deres effektivitet.
  • Arbejde med store datasæt, udføre dataudforskning og udtræk for at udlede viden fra data i et realistisk automatiseringsproblem.
  • Forklare teknikker til vidensrepræsentation samt relaterede modeleringsprincipper, og vælg egnede vidensrepræsentation til integration i en intelligent systemløsning.
  • Beskrive passende anvendelser af logikbaserede og deklarativ programmering anvendt til løsning af beslutningsproblemer i intelligente systemer.
  • Forklare og vælge passende metoder samt de tilsvarende datamodeller og videnrepræsentationer som led i et designproblem.
  • Analysere et udviklings problem til intelligente systemer, kommunikere design ideen, formulere specifikationer og test krav.
  • Designe og implementere en prototype af et intelligent system ved hjælp af data-drevne og deklarative programmeringsteknikker i en distribueret systemkontekst.
Kursusindhold
Introduktion til typiske problemer egnet til anvendelse af intelligente system, opgaveanalyse, systemudviklingsmetoder og arkitekturelementer; anvendelse af intelligente systemer til automatisering, problemer med internet af ting (IoT) og Smart Grid.
Distribuerede systemer: design til samtidighed, kommunikation og debugging.
Videnrepræsentationstyper og ontologier, samt anvendelse i udvalgte deklarative paradigmer (fx regelbaseret logik, søgnin på grafer, ...).
Håndtering af store datasæt; Data visualisering; Anvendt statistiske læringsmetoder. Analyse af model-kvalitet.
Litteraturhenvisninger
Afhængig af individuelt projekt
Bemærkninger
Kurset udbydes også i 3-ugers perioden i juni som kursus 34372.

Det anbefales at overveje om man opfylder forudsætningerne inden for programmering og at kontakte den kursusansvarlige, hvis man er i tvivl.


In case of unclear interpretation of the Danish description, the English description is suggested for reference. Please contact the course responsible if in doubt.
Sidst opdateret
16. december, 2020