26174 Laboratoriekursus for diplomingeniører i fødevaresikkerhed og -kvalitet

2020/2021

Kursusinformation
Laboratory course for Bachelor of Engineering in food safety and quality
Dansk
2,5
Diplomingeniør
Kurset udbydes som enkeltfag
E1B (tors 13-17)
Campus Lyngby
laboratorieøvelser
13-uger
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Aktiv deltagelse i samtlige øvelser er påkrævet for at bestå kurset.
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
Minimum 10 Maksimum: 40
Susanne Mossin , Bygning 206, Tlf. (+45) 4525 2391 , slmo@kemi.dtu.dk
Lene Duedahl-Olesen , Lyngby Campus, Bygning 201 , lduo@food.dtu.dk
26 Institut for Kemi
23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
I dag har man en imponerende række af værktøjer til at bestemme den kvantitative sammensætning af et kemisk system. Ingeniørstuderende i fødevaresikkerhed og -kvalitet skal udvikle en forståelse for værktøjer der benyttes til at løse analytiske opgaver. Målet for kursut er at give de studerende kendskab til elementær laboratorieteknik, ikke-instrumenterede metoder samt enkelte instrumenterede metoder.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare og anvende god laboratoriepraksis ved kvantitativ overførsel af faste og flydende stoffer.
  • Estimere prøve- og reagensmængder
  • Tilrettelægge en øvelse sådan at tiden i laboratoriet bliver udnyttet hensigtsmæssigt. Beregne resultateter med det korrekte antal betydende cifre.
  • Foretage en volumetrisk bestemmelse med en traditionel glasburette
  • Benyttelse af statistiske metoder til at vurdere målinger
  • Indstille en titratorvæske til 3 promilles nøjagtighed.
  • Udfører en nitrogenbestemmelse efter Kjeldahlmetoden.
  • Foretage en kvantitativ spektrofotometrisk bestemmelse.
  • Udvise god laboratorieadfærd.
  • Udføre simple kemiske analyser efter en given forskrift
Kursusindhold
Laboratoriepraksis og -sikkerhed. Praktiske øvelser relateret til fødevarekemi.
Sidst opdateret
05. maj, 2020