26174 Laboratoriekursus for diplomingeniører i fødevaresikkerhed og
-kvalitet
2020/2021
Overordnede kursusmål
I dag har man en imponerende række af værktøjer til at bestemme den
kvantitative sammensætning af et kemisk system. Ingeniørstuderende
i fødevaresikkerhed og -kvalitet skal udvikle en forståelse for
værktøjer der benyttes til at løse analytiske opgaver. Målet for
kursut er at give de studerende kendskab til elementær
laboratorieteknik, ikke-instrumenterede metoder samt enkelte
instrumenterede metoder.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Forklare og anvende god laboratoriepraksis ved kvantitativ
overførsel af faste og flydende stoffer.
- Estimere prøve- og reagensmængder
- Tilrettelægge en øvelse sådan at tiden i laboratoriet bliver
udnyttet hensigtsmæssigt. Beregne resultateter med det korrekte
antal betydende cifre.
- Foretage en volumetrisk bestemmelse med en traditionel
glasburette
- Benyttelse af statistiske metoder til at vurdere målinger
- Indstille en titratorvæske til 3 promilles nøjagtighed.
- Udfører en nitrogenbestemmelse efter Kjeldahlmetoden.
- Foretage en kvantitativ spektrofotometrisk bestemmelse.
- Udvise god laboratorieadfærd.
- Udføre simple kemiske analyser efter en given
forskrift
Kursusindhold
Laboratoriepraksis og -sikkerhed. Praktiske øvelser relateret til
fødevarekemi.
Sidst opdateret
05. maj, 2020