23951 Anvendt statistisk proceskontrol og
kvalitetsstyring
2020/2021
P.g.a. Covid-19 afholdes den skriftlige
eksamen for vinteren 2020 som hjemmeonline-eksamen.
Obligatorisk kursus for Diplomingeniørretningen Fødevaresikkerhed
og -kvalitet
Overordnede kursusmål
Kurset mål er at forsyne de studerende med kompetencer på højt
niveau indenfor datadrevne metoder og systemer til proces- og
kvalitetsstyring med relation til såvel fødevareproduktion som
fødevareanalyse.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Opstille et usikkerhedsbudget og beregne de enkelte bidrag
- Vurdere optimeringsmuligheder udfra usikkerhedsbudgetter
- Forklare hvorfor prøveudtagning giver anledning til en
usikkerhed og udpege kilder til denne
- Planlægge en effektiv metode til prøveudtagning i en given
situation
- Skitsere en metode til eksperimentel bestemmelse af usikkerhed
ved prøveudtagning
- Anbefale egnede on-line og at-line moniteringsmetoder
(begrundet)
- Konstruere en multivariat kalibreringsmodel
- Forklare ideen i og brugen af fase 1 og fase 2
proceskontrol-kort
- Beslutte et system til statistisk proceskontrol
- Konstruere relevante fase 1 og fase 2
proceskontrol-kort
Kursusindhold
Opstilling og brug af usikkerhedsbudget for analyser og processer,
inkl. afrundingsusikkerhed. Usikkerhed forårsaget af prøveudtagning
og håndtering af denne usikkerhed. On-line og at-line målemetodik.
Multivariate metoder til anvendelse i målemetodik og statistisk
proceskontrol. Statistisk proceskontrolkort og
proceskontrolsystemer.
Litteraturhenvisninger
Kursusmateriale (links og filer) udleveres.
Sidst opdateret
21. april, 2020