23832 Lipid biokemi, teknologi, applikationer og analyser

2020/2021

Kursusinformation
Lipid Biochemistry, Technology, Applications and Analysis
Engelsk
4
Ph.d., Fagligt fokuseret kursus
Kurset udbydes som enkeltfag
Sommerperiode i lige år (2020, 2022 ...).

Afholdes næste gang: 22.- 26. juni 2020
Campus Lyngby
For 1 af øvelserne i kurset vil de studerende skulle udføre øvelsen i Århus (1 1/2 dag)
Fuldtidsdeltagelse med forelæsninger og gruppearbejde/​øvelser
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
Bedømmelse af øvelser
Præsentation af resultater fra øvelse plus teori bagved
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
Minimum 8 Maksimum: 16
Charlotte Jacobsen , Lyngby Campus, Bygning 201 , chja@food.dtu.dk
Zheng Guo , guo@eng.au.dk
Lene Duedahl-Olesen , Lyngby Campus, Bygning 201 , lduo@food.dtu.dk
Jette Jakobsen , Lyngby Campus, Bygning 201 , jeja@food.dtu.dk
23 Fødevareinstituttet
Århus Universitet
Københavns Universitet
Hos underviser
1. maj 2020
Tilmelding sker pr. e-mail til Charlotte Jacobsen, DTU Fødevareinstituttet: chja@food.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Målet med kurset er at introducere deltagerne til praktiske anvendelser af biokemi, ernæring og bioteknologi indenfor lipid området gennem forelæsninger og laboratorieforsøg. Flg. områder vil blive dækket: modificering af lipider og lipid processering, lipid metabolisme, lipid oxidation og antioxidanter og forskellige lipidanalyse-metoder inkl. metoder til at analysere lipofile kontaminanter og vitaminer
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Udføre forsøg i et af de 4 temaer (1) lipid modifikation, 2) lipid applikationer og oxidation, 3) lipofile vitaminer og 4) lipofile kontaminanter
  • Forstå øvelsesvejledningen og udføre forsøget i overensstemmelse hermed
  • Evaluere og fortolke eksperimentelle fund
  • Præsentere eksperimentelle resultater på en forståelig måde
  • Beskrive den enzymatiske proces til produktion af strukturerede lipider
  • Beskrive hvordan fedtsyrer inkorporeres i forskellige væv
  • Udvælge de kritiske metoder til analyse af lipider
  • Beskrive udfordringer relateret til anvendelse af omega-3 fedtsyrer i fødevarer og hvordan disse udfordringer kan overkommes
  • Beskrive analysen af lipofile kontamintanter
  • Forstå processen bag risikovurdering af novel fats
  • Beskrive de vigtigste trin i analyse af vitamin D samt fødevarers indhold af vitamin D
  • Organisere samarbejde i en heterogen gruppe
Kursusindhold
Se engelsk beskrivelse
Bemærkninger
Pris for forplejning og øvelser for Ph.d. studerende: 2000 kr
Pris for deltagere fra virksomheder: 10.000 kr
Sidst opdateret
31. marts, 2020