22232 Drug delivery - ved brug af nano- og mikroteknologier

2020/2021

Kursusinformation
Drug delivery – using nano and microtechnologies
Engelsk
5
Ph.d., Servicekursus (faglige færdigheder)
August
2 uger på DTU Sundhedsteknologi i august og 1-2 uger før kurset, forventes du at forberede præsentation af din egen forskning og forberedelse til tiden på DTU Sundhedsteknologi (læse kursusmateriale).
Campus Lyngby
Foredrag, øvelser i grupper, diskussion i grupper og i plenum og projektarbejde. Du forventes at tage aktiv del i foredrag, diskussioner, projektarbejde og øvelser. Du er forpligtet til at præsentere dit eget forskningsområde samt resultaterne fra dit projektarbejde.
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
Ingen eksamen, Ingen eksamen
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
33694
Basis viden inden for drug delivery
Minimum 12 Maksimum: 28
Line Hagner Nielsen , Tlf. (+45) 4525 5751 , lihan@dtu.dk
Anja Boisen , Lyngby Campus, Bygning 345C, Tlf. (+45) 4525 5727 , aboi@dtu.dk
Tine Elkjær Jørgensen , Lyngby Campus, Bygning 345C, Tlf. (+45) 4525 5712 , tejo@dtu.dk
22 Institut for Sundhedsteknologi
https://www.healthtech.dtu.dk/udda...r-summerschools
På instituttet

og på kursushjemmesiden
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Formålet med sommerskolen er at give et overblik over nano- og mikroteknologier i delivery af lægemidler med eksempler på delivery-teknologier for peptider / proteiner and for tungt opløselige lægemiddelstoffer. Desuden vil man kunne få en introduktion til analytiske teknikker så som Raman spektroskopi. Der er også hands-on erfaring i drug delivery teknologier.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare fordelene ved at bruge lægemiddelafgivelsessystemer til behandling af sygdomme
  • Vurdere styrke og svagheder ved forskellige nano- og mikroteknologier til drug delivery
  • Designe forslag til sensorer inden for drug delivery
  • Diskutere mulighederne for label-fri sensorer i drug delivery og inden for det biomedicinske område
  • Forstå behovene fra industrien når der skal designes drug delivery systemer
  • Planlægge og følge eksperimentelle trin i processen med at udvikle drug delivery teknologier
  • Præsentere egne resultater i form af poster og på et videnskabelige seminar
  • Deltage aktivt i videnskabelige seminarer ved at indgå i diskussioner og stille spørgsmål
Kursusindhold
Drug delivery er et mangeartet område, men ofte ses det at nano- og mikroteknologier er nødvendige for at udvikle et lægemiddel delivery-system. Det kan være kompliceret at udvikle og forstå disse systemer, og også at vælge det optimale system. I dette kursus vil vi blive introduceret til forskellige teknologier fra akademiske og industrielle perspektiver, og også prøve forskellige teknikker i laboratorierne. Der vil også være fokus på label-fri sensorer i drug delivery - et felt med et stort potentiale. Dette kursus og en sensor-baseret sommerskole vil køre parallelt med nogle foredrag og gruppearbejde sammen.
Vi vil kombinere foredrag om sensing principper i lægemiddel-delivery og med nano- og mikroteknologier i lægemiddel-delivery med hands-on laboratoriearbejde. Du vil få mulighed for at: 1) udvikle teknologier til oral drug delivery, 2) at teste anvendelsen af ​​teknologien i relevante analytiske metoder.
Forsøgene vil blive baseret på kommercielt tilgængelige instrumenter samt på systemer udviklet på DTU Sundhedsteknologi.
Det eksperimentelle arbejde vil blive udført i grupper og de udviklede teknologier vil blive drøftet i plenum for at kunne opdage fordele og ulemper ved de forskellige teknologier og teknikker. Ved udgangen af ​​sommerskolen vil vi i samarbejde have genereret en oversigt over teknologier inden for lægemiddel-delivery i form af sensorer og farmaceutiske teknologier. For at bestå kurset, skal du tage aktiv del i gruppearbejde og i de videnskabelige diskussioner.

Kurset er forbeholdt ph.d.-studerende.
Sidst opdateret
25. marts, 2021