42892 Shipping og Havnelogistik

2019/2020

Erstatter kursus 42884
Kursusinformation
Shipping and Port Logistics
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
E2A (man 13-17)
Tilbydes første gang i 2019-20. Kurset er beregnet til at blive taget under den studerendes 3. semester. Studerende, der havde planlagt at tage 42884 (Green Transport Logistics) i 2019-20, anbefales at tage dette kursus.
Campus Lyngby
Forelæsninger og øvelser
13-uger
Ingen eksamen
Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Opgaver i løbet af kurset (50%). Der afleveres individualiseret grupperapport og laves en mundtlig præsentation (50%).
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
42114 , Eller et videregående kursus dækkende modellering eller kvantitative metoder. Kendskab til søfartssektoren er nyttig, men ikke nødvendig.
Minimum 8
Harilaos N. Psaraftis , Lyngby Campus, Bygning 358, Tlf. (+45) 4525 1519 , hnpsar@dtu.dk
42 Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
At give eleven et tværfagligt overblik over hovedproblemerne i forbindelse med shipping og havnelogistik samt at give indsigt i, hvad industrien og beslutningstagere gør for at løse de relaterede udfordringer.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • En studerende, der har opfyldt kursets mål, vil være i stand til: At vurdere forskellige shipping- og havnelogistiksystemer i overensstemmelse med specifikke kriterier
  • Analysere de vigtigste drivkræfter og udløsere af innovation inden for shipping og havnelogistik
  • Vurdere hvordan man kan afbalancere miljøet mod den økonomiske logistiske ydeevne
  • Gennemgå optimeringsmodeller og nyere litteratur til denne klasse af problemer
  • Syntisére relaterede politiske udfordringer i den private industri, IMO, EU og andre steder
  • Vurdere ICTs rolle, autonom shipping og digitalisering i maritime logistik
  • Undersøge tværbinding mellem shipping og havnelogistik
  • Anbefale løsninger til specifikke maritime logistikudfordringer
Kursusindhold
Oversigt over de forskellige logistikproblemer i shipping og havne. Den internationale, regionale og sektorpolitiske kontekst. Innovationsdrivere og udløsere i maritime logistik sektorer. Tramp og linje shipping i grundlæggende logistik. Hastighedsoptimering og kombinerede speed-routing modeller. Vejr routing, liner shipping og network design. Afbalancering af miljøet mod økonomiske resultater. Drivhusgas og svovlbekæmpelse og deres indvirkning på søfartslogistik. Port logistik basics. Port governance modeller. Generelle omkostninger og bagvedliggende forbindelser. Terminal management problemer. Havnesikring, Grønne havne og koblinger mellem skibs- og havlogistik. Autonome forsendelser og digitalisering. Maritime cybersikkerhed.
Kursusopgaven vil være udformet således at hver elev (eller elevgrupper) kritisk gennemgår en række relaterede artikler og arbejder på et endeligt projekt, der skal tage højde for en stor shipping- eller portlogistikudfordring.
Litteraturhenvisninger
Der er en bog til kurset, Psaraftis, H.N. (ed.) 2019, "Sustainable Shipping: A Cross-Disciplinary View", Springer. Den er tilgængelig via DTU Findit. Yderligere artikler vil blive givet til klassen på ad hoc basis.
Sidst opdateret
26. april, 2019