42371 Design af lean produktions- og servicesystemer

2019/2020

Kursusinformation
Design of Lean Production and Service Systems
Engelsk
10
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
F1 (man 8-12, tors 13-17)
Campus Lyngby
Forelæsninger og projektarbejde.
13-uger
F1A, F1B
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Rapport (60%) Mundtlig eksamen (25%) Multiple choise test (15%) En multiple choise test er indlagt den sidste undervisningsdag. Denne test tæller 15% af karakteren
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , ekstern censur
42401. 42415 , Introduktion til Management Science Teknisk økonomi
Minimum 15
Peter Jacobsen , Lyngby Campus, Bygning 358, Tlf. (+45) 4525 4815 , peja@dtu.dk
42 Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi
http://www.man.dtu.dk
I studieplanlæggeren

Studerende fra kandidatretningen Industrial Engineering and Management samt Transport og Logistik har fortrinsret til kurset
Overordnede kursusmål
At sætte de studerende i stand til at designe og udvikle produktionssystemer (industrielle, service eller sundhed), herunder de logistiske problemstillinger og produktionsparadigmer.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Formulere, strukturere og analysere problemstillinger inden for projektering af produktions-/​servicesystemer.
  • Analysere kompleksiteten i et produktions-/​servicesystem.
  • Evaluere forskellen i designet af et produktions-/​servicesystem ved masseproduktion og batchproduktion.
  • Organisere krav til tekniske og menneskelige ressourcer, produktionsprincipper, information og økonomi.
  • Udvælg og anvend design og udviklingsværktøjer for produktions-/​service-/​informationssystemer
  • Foreslå projektplaner og budgetter for drift og vedligehold
  • Formulere sammenhængen mellem design af et produktions-/​servicesystem og produktionsparadigmer som lean og Industry 4.0
  • Formulere sammenhængen mellem forskellige elementer i et produktions-/​servicesystem
  • Anvende digitaliseringsprincipper og automatisering
  • Bedømme designet af et produktions-/​servicesystem
Kursusindhold
En produktionsmodel af enten en industri, service eller sundhedscase udvikles. En interessentanalyse præciserer den strategi, der anvendes i systemets udformning. Alternative layouts designes / vurderes under anvendelse af produktionsteknologi (udstyr / maskiner, processer, sekvenser, buffers / lagre, transportenheder, logistik mv.), Informationsteknologi, produktionsparadigmer (lean / industri 4.0). Produktions-/​servisesystemet skal være Smart ved hjælp af principperne fra lean og Industri 4.0. Niveauet for automatisering og digitalisering besluttes i relation til både materiale- og informationsflowet. Organisationensspørgsmål om kernekapacitet, outsourcing, færdigheder og kompetencer vurderes. Overvejelser om livscyklus / cirkulær økonomi og vedligeholdelse af systemet analyseres.
Litteraturhenvisninger
"Facilities Planning and Design" by Alberto Garcia-Diaz and J. MacGregor Smith
Bemærkninger
Studerende fra kandidatretningen Industrial Engineering and Management har fortrinsret til kurset.
Sidst opdateret
25. april, 2019