27035 Eksperimentel fermenteringsteknologi

2019/2020

Kurset vil ikke blive udbudt i juni 2020, men vil så vidt muligt bliver afholdt i august (se endvidere note under "Bemærkninger").
Interesserede studerende skal blot tilmelde sig juni-kurset.

Kurset kan kun tages af bachelorstuderende på Bioteknologilinjen.
Kursusinformation
Experimental fermentation technology
Engelsk
5
Bachelor
Kurset udbydes som enkeltfag
Juni
Campus Lyngby
Forelæsninger, gruppeopgaver og obligatoriske regneøvelser
3-uger
Sidste dag(e) i 3-ugersperioden
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Obligatoriske regneøvelser, der evalueres med godkendt/ikke-godkendt ud fra rapporter eller ved mundtlig eksamination. Aktiv deltagelse i kurset samt godkendelse af øvelser er en forudsætning for at bestå kurset.
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
27032
27944.28344
27034.27027/27028/24005/27005 , eller lignende kurser
27034.28864 , Kendskab til og forståelse af fundamentale fermenteringsteknologiske processer og bioteknologiske produkter produceret ved hjælp af mikroorganismer. Kendskab til de basale kvantitative elementer, den videnskabelige baggrund og de generelle principper for bioteknologiske processer.
Maksimum: 60
José Luis Martinez Ruiz , Lyngby Campus, Bygning 223, Tlf. (+45) 4525 2630 , jlmr@dtu.dk
27 Institut for Bioteknologi og Biomedicin
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
At give de studerende indblik i eksperimentelt bioteknologisk arbejde indenfor mikrobiologi og fermenteringsteknologi. Dette opnås ved at lade de studerende følge forskellige typer af fermenteringer og korrelerer de opnåede datasæt med forskningsresultater fra litteraturen.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Evaluere kvantitativ fysiologi i batch, chemostat og fed-batch forsøg in silico.
  • Udføre virtuelle laboratorieskala gæringer og evaluere resultaterne af disse.
  • Opnå kendskab til opsætning af bioreaktorforsøg med tilhørende måleinstrumenter.
  • Opnå kendskab til online og off-line målemetoder til at monitorere og regulere gæringer.
  • Koble teorien om udbyttekoefficienter med det praktiske forsøg, og opnå erfaring med at opstille og regne på kulstofbalancer.
  • Mundtligt og skriftligt fremlægge de essentielle resultater og konklusioner fra udførte gæringer.
  • Udarbejde en teknisk rapport, som evaluerer information fra videnskabelig litteratur kombineret med bearbejdelse af egne data.
  • Design en bioreaktionsproces fra bunden af baseret på tidligere forsøg
Kursusindhold
Sterilteknik, opbevaring af mikroorganismer, podning og opformering. Opsætning og klargøring af fermentorer. Vækstforsøg i fermentorer (fermenteringer). Vækstkarakteristika og massebalancer ud fra eksperimentelle data. Teoretisk øvelse, hvor der arbejdes med design og optimering af de forskellige typer af fermenteringsprocesser (batch og kemostat).
Bemærkninger
Kurset kan kun tages af bachelorstuderende på Bioteknologilinjen.

På grund af COVID-begrænsninger vil kurset blive virtuel (online), hvor der kombineres videoer med live-stream-eksperimenter udført af lærerne og TA's i laboratoriet.
Sidst opdateret
06. maj, 2020