23951 Anvendt statistisk proceskontrol og kvalitetsstyring

2018/2019

Obligatorisk kursus for Diplomingeniørretningen Fødevaresikkerhed og -kvalitet
Kursusinformation
Applied statistical process control and quality management
Dansk
5
Diplomingeniør
Kurset udbydes som enkeltfag
E2B (tors 8-12)
Campus Lyngby
Forelæsninger og regneøvelser.
13-uger
E2B, F2B
Skriftlig eksamen
Elektronisk eksamen
4 timer
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
23962. 02323
Bo Munk Jørgensen , Lyngby Campus, Bygning 227, Tlf. (+45) 4525 2547 , bojo@food.dtu.dk
Flemming Jessen , Lyngby Campus, Bygning 221, Tlf. (+45) 4525 2549 , fjes@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
Kurset mål er at forsyne de studerende med kompetencer på højt niveau indenfor datadrevne metoder og systemer til proces- og kvalitetsstyring med relation til såvel fødevareproduktion som fødevareanalyse.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Opstille et usikkerhedsbudget og beregne de enkelte bidrag
  • Vurdere optimeringsmuligheder udfra usikkerhedsbudgetter
  • Forklare hvorfor prøveudtagning giver anledning til en usikkerhed og udpege kilder til denne
  • Planlægge en effektiv metode til prøveudtagning i en given situation
  • Skitsere en metode til eksperimentel bestemmelse af usikkerhed ved prøveudtagning
  • Anbefale egnede on-line og at-line moniteringsmetoder (begrundet)
  • Konstruere en multivariat kalibreringsmodel
  • Forklare ideen i og brugen af proceskontrol-kort
  • Beslutte et system til statistisk proceskontrol
Kursusindhold
Opstilling og brug af usikkerhedsbudget for analyser og processer. Usikkerhed forårsaget af prøveudtagning og håndtering af denne usikkerhed. On-line og at-line målemetodik. Multivariate metoder til anvendelse i målemetodik og statistisk proceskontrol. Statistisk proceskontrol og proceskontrolsystemer.
Sidst opdateret
15. november, 2018