23736 Udvidet kursus i anvendelse af kostundersøgelsesmetoder i ernæringsforskning

2018/2019

Kurset er primært henvendt til studerende fra KU. Kurset undervises sammen med kursus 23735.
Kursusinformation
Advanced course in use of dietary assessment methods in nutritional research
Dansk
7,5
Bachelor
August
5/8 2019 - 30/8 2019
Campus Lyngby
Forelæsning, øvelse, projekt og case.
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
De sidste to dage i perioden.
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Samlet bedømmelse.
60 minutter, heraf 45 minutter gruppefremlæggelse af projektrapport og caserapport og 15 minutter individuel eksamination.
:

For reeksamen gælder følgende: Som ordinær eksamen, men ingen vejledning i forbindelse med udarbejdelse af rapporterne.

7-trins skala , intern bedømmelse
23734
23734. 23735
Kurser inden for områderne ernæring (fx 23732 på DTU eller NNEB16000U på KU) og statistik (fx 02402 på DTU eller NFOB15005U på KU) eller dertil svarende viden, færdigheder og kompetencer. Kendskab til Excel eller lignende software.
Maksimum: 25
Marianne Uhre Jakobsen , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7595 , muja@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren

Studerende fra KU skal tilmelde sig via SCIENCE.
Overordnede kursusmål
Kurset er et udvidet kursus i kostundersøgelsesmetoder. Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om epidemiologiske studiedesign og kostregistreringsmetoder, så du bliver i stand til at udvælge og anvende den bedst egnede kostundersøgelsesmetode til et givent formål.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Viden:
  • Beskrive forskellige epidemiologiske studiedesign
  • Beskrive forskellige kostregistreringsmetoder
  • Beskrive dataoprensning af kostdata samt beregne og beskrive indtag af fødevarer og næringsstoffer
  • Beskrive forskellige metoder til at validere kostregistreringsmetoder
  • Færdigheder:
  • Diskutere styrker og svagheder ved forskellige epidemiologiske studiedesign
  • Anvende forskellige kostregistreringsmetoder samt beregne og beskrive indtag af fødevarer og næringsstoffer
  • Relatere indtagsdata i forhold til næringsstofbehov og -anbefalinger
  • Kompetencer:
  • Vurdere styrker og svagheder ved forskellige kostundersøgelsesmetoder i forskellige sammenhænge
  • Udvælge og anvende den bedst egnede kostundersøgelsesmetode til et givent formål
Kursusindhold
Kurset indeholder en række forelæsninger og øvelser inden for følgende emner: Epidemiologiske studiedesign, kostregistreringsmetoder, markører for kostindtag, målefejl, validering af kostregistreringsmetoder, dataoprensning af kostindtag, beregning af indtag af fødevarer og næringsstoffer, indtagsdata i forhold til næringsstofbehov og -anbefalinger og risikovurdering.

I løbet af kurset skal I, i grupper, udarbejde og aflevere en skriftlig projektrapport og en skriftlig caserapport. Der vil være mulighed for vejledning under udarbejdelse af rapporterne. Rapporterne indgår i bedømmelsen, idet der foretages en helhedsvurdering af den skriftlige og mundtlige præstation.
Litteraturhenvisninger
Litteratur oplyses ved studiestart på DTU Inside.
Bemærkninger
Du skal medbringe pc med Excel eller lignende software.
Sidst opdateret
09. april, 2019