Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om human
ernæring, så du bliver i stand til at relatere ernæring til sundhed
og sygdom.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Beskrive fordøjelsessystemets opbygning og funktionerne af de
enkelte organer
- Beskrive fordøjelse i tarmen, absorption, transport i kroppen,
lagring og udskillelse af udvalgte næringsstoffer
- Beskrive funktionerne af udvalgte næringsstoffer
- Beskrive energiomsætning i kroppen under forskellige
forhold
- Beskrive kilder til og indtag af udvalgte næringsstoffer i
dansk kontekst
- Relatere udvalgte næringsstoffer til sundhed og sygdom
- Diskutere udvalgte ernæringsrelaterede problemstillinger i
forhold til sygdom
- Forklare særlige gruppers (fx graviditet, amning, barndom,
ungdom, voksenliv, alderdom) ernæringsmæssige behov
Kursusindhold
Kurset indeholder en række forelæsninger og øvelser inden for
følgende emner: Fordøjelsessystemet, proteiner, kulhydrater,
fedtsyrer, metabolisme og energibalance, vitaminer, mineraler, vand
og elektrolytter.
Litteraturhenvisninger
Gropper, Smith & Carr. Advanced Nutrition and Human Metabolism.
Cengage Learning 2017.
Sidst opdateret
04. maj, 2018