23732 Ernæring

2018/2019

Kursusinformation
Human nutrition
Dansk
5
Bachelor
Kurset udbydes som enkeltfag
E3A (tirs 8-12)
Campus Lyngby
Forelæsninger og øvelser.
13-uger
E3A, F3A
Skriftlig eksamen
4 timer
Uden hjælpemidler
7-trins skala , ekstern censur
27022 , Kursus i biokemi (fx 27022) eller dertil svarende viden, færdigheder og kompetencer.
Marianne Uhre Jakobsen , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7595 , muja@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om human ernæring, så du bliver i stand til at relatere ernæring til sundhed og sygdom.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beskrive fordøjelsessystemets opbygning og funktionerne af de enkelte organer
  • Beskrive fordøjelse i tarmen, absorption, transport i kroppen, lagring og udskillelse af udvalgte næringsstoffer
  • Beskrive funktionerne af udvalgte næringsstoffer
  • Beskrive energiomsætning i kroppen under forskellige forhold
  • Beskrive kilder til og indtag af udvalgte næringsstoffer i dansk kontekst
  • Relatere udvalgte næringsstoffer til sundhed og sygdom
  • Diskutere udvalgte ernæringsrelaterede problemstillinger i forhold til sygdom
  • Forklare særlige gruppers (fx graviditet, amning, barndom, ungdom, voksenliv, alderdom) ernæringsmæssige behov
Kursusindhold
Kurset indeholder en række forelæsninger og øvelser inden for følgende emner: Fordøjelsessystemet, proteiner, kulhydrater, fedtsyrer, metabolisme og energibalance, vitaminer, mineraler, vand og elektrolytter.
Litteraturhenvisninger
Gropper, Smith & Carr. Advanced Nutrition and Human Metabolism. Cengage Learning 2017.
Sidst opdateret
04. maj, 2018