23301 Praktisk kemisk fødevareanalyse

2018/2019

Kursusinformation
Practical chemical food analysis
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes som enkeltfag
Januar
Campus Lyngby
Forelæsninger, øvelser, gruppearbejde og præsentationer
3-uger
Umiddelbart efter undervisningen (3-ugers-kursus), Sidste dag i tre-ugersperioden
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
mundtlig eksamen/rapport (50/50), aktivitet under øvelser kræves for eksamensdeltagelse
20 min
Uden hjælpemidler
7-trins skala , intern bedømmelse
23102 , Kendskab til analytisk kemi og kontaminanter i fødevarer en fordel.
Minimum 4 Maksimum: 16
Lene Duedahl-Olesen , Lyngby Campus, Bygning 201 , lduo@food.dtu.dk
Jens Jørgen Sloth , Lyngby Campus, Bygning 201 , jjsl@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Se den engelske beskrivelse
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Anvende lovgivningen vedr kemiske fødevareforureninger i kemisk analyse
  • Anvende principperne for risikobaseret kontrol
  • Forklare de generelle principper og anvendelsesområder for de anvendte analytiske teknikker (LC, GC, MS)
  • Fremstille og anvende egne data til risikoanalyse
  • Forklare og anvende kvalitetssikrings krav til analytiske metoder i kemisk fødevarekontrol
  • Anvende statistisk analyse på kemiske analytiske data og vurdere statistikken i forhold til fødevaresikkerheden
  • Diskutere analytiske datarapporter og deres brug i risikovurdering
  • Fremstille en rapport over egne data der inkluderer læringsmålene, dvs teori, databehandling og vurdering af data
  • Fremstille og forklare udvalgte resultater og emner fra rapporten mundtlig
Kursusindhold
Se den engelske beskrivelse
Sidst opdateret
01. maj, 2018