42435 Virksomhedsstart

2017/2018

Generisk kursus i virksomhedsdannelse. Omfatter problemidentifikation, idéudvikling, markedsresearch og -analyse, forretningsmodellering og forretningsplanlægning for videnbaserede tekniske virksomheder
Kursusinformation
Knowledge-based Entrepreneurship
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes under tompladsordningen
E2A (man 13-17)
Campus Lyngby
Forelæsninger & gæsteforelæsninger inkl. diskussioner 2 timer per uge, mandag fra 13:00. Gruppearbejde og selvstudier derefter med hjælp fra podcasts og kurs litteratur uploadet på CampusNet
13-uger
Ingen eksamen
Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Individuel rapport baseret på udførelse af simulationsspil & team projekt
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
Bachelor
Minimum 15
Carina Lomberg , calom@dtu.dk

42 DTU Management Engineering
CampusNet
I studieplanlæggeren

Eftertilmelding til dette kursus slutter fredag kl. 12:00 i den uge, hvor første forelæsning ligger.
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Dette er et grundkursus i ”Entrepreneurial Management”. Formålet er at udforske hvordan nye ventures skabes med fokus på processen fra at identificere forretningsmuligheder til at skabe en succesfuld ny virksomhed. Dette opnås ved at studere de udfordringer iværksættere møder fra flere perspektiver, dvs. fra forskellige funktionelle perspektiver såsom problem-løsning fit, løsning-marked fit, og finansiering, samt forskellige key players involveret i nye ventures (fx grundlæggere, venture kapitalister). I dette kursus er en ny virksomhed defineret som et innovativt start-up baseret på ny teknologi eller forskning med stort potentiale for vækst og værdiskabelse.

Kurset vil give en grundig teoretisk forståelse af skabelsen af nye virksomheder, kombineret med hands-on praktiske teknikker og metoder til at analysere og evaluere forretningsmuligheder, udvikle vækstorienterede strategier og udvikle kreative tilgange til kommercialisering. Kurset vil forberede de studerende til at arbejde som nøglemedarbejdere i nye projekter, at forfølge en karriere som selvstændige iværksættere, en karriere som iværksættere i etablerede organisationer og karriere i start-up community.

De fem vigtigste overordnede læringsmål for dette kursus er:
• Forstå de udfordringer en ny virksomhed møder på en omfattende, integreret måde
• Oplev de tidlige stadier af en ”entrepreneurial” proces ved at arbejde på et konkret forretningsprojekt
• Være i stand til at udvikle og præsentere en overbevisende forretningsplan
• Skærpe evnen til at analysere, evaluere og ændre forretningsmodeller
• Udvikle et ”entrepreneurial mindset”
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Identificere forretningsmuligheder
  • Udvikle og evaluere forretningsideer
  • Udvikle og evaluere forretningsmodeller
  • Analysere markeder for teknologiskeprodukter og services
  • Identificere og interviewe kunder og interessenter
  • Udvikle og evaluere værdiskabelse hos kunden
  • Planlægge virksomhedens etablering (Forretningsplan)
  • Bestemme virksomhedens kapitalbehov
Kursusindhold
Team Projekt:
Tidligt i kurset vil vi danne grupper af studerende, der vil arbejde på et forretningsprojekt i løbet af semestret (max 6 studerende per gruppe). Disse grupper vil blive dannet baseret på et spørgeskema. Team ændringer vil ikke blive tilladt i løbet af semesteret.

Hver gruppe forventes at kreativt identificere, analysere og vurdere 2 til 3 forretningsmuligheder. I løbet af kurset vil gruppen forfine og videreudvikle den mest lovende af disse forretningsmuligheder og udvikle et forretningskoncept baseret på denne. Udbygningen af din forretningsmulighed (markedsanalyser, kunde validering etc.) skal dokumenteres. Denne dokumentation vil blive præsenteret midtvejs i kurset. I slutningen af semestret vil gruppen præsentere det endelige koncept.

Individuelt Projekt:
Målet med dette projekt er at udfordre dit ”entrepreneurial mindset” og øge din viden om centrale emner i virksomhedsstart såsom evaluering af nye muligheder, forretningsplanlægning og vækst af ny virksomhed. Som en del af dette projekt vil du spille et simulations spil.
Efter at have spillet simuleringen, skal du skrive et resumé hvori du kritisk diskuterer dine personlige take-aways fra spillet. Giv en oversigt over en eller to af dine vigtigste beslutninger og årsagerne til den måde du har handlet. I din diskussion skal du tage mindst et materiale fra pensum (case eller artikel) og relatere dem til din personlige oplevelse med simuleringen.
Bemærkninger
Kandidatstuderende, for hvilke kurset er obligatorisk, har fortrinsret.

Vi anvender dagens standard indenfor software til gruppedannelse, gruppe-udvikling og evaluering af opgaver.
Sidst opdateret
30. juni, 2017