36004 Sundhed, sygdom og teknologi

2017/2018

Kursusinformation
Health, Diseases and Technology
Dansk
10
Bachelor
E4B (fre 8-12) og Januar
Campus Lyngby
Forelæsninger, gruppeopgaver samt to større projektopgaver. Det er et krav, at to rapporter med udgangspunkt i forelæsninger og gruppeopgaver afleveres i løbet af 13-ugers perioden for at kunne deltage i projektarbejde i 3-ugers perioden.
13-uger + 3-uger
Mundlig fremlæggelse af projekt 2 den sidste dag i 3-ugers perioden
Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
To obligatoriske grupperapporter (20%) samt to projektrapporter: Projekt 1 (skriftlig grupperapport; 40%) Projekt 2 (skriftlig individuel rapport og mundtlig fremlæggelse; 40%)
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
27004
Jose Maria Gonzalez-Izarzugaza , Lyngby Campus, Bygning 208, Tlf. (+45) 4525 2472 , txema@bioinformatics.dtu.dk
Lasse Westergaard Folkersen , lasse.folkersen@regionh.dk

36 DTU Bioinformatik
24 Veterinærinstituttet
27 DTU Bioengineering
28 Institut for Kemiteknik
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Kursets hovedformål er: i) At give de studerende en overordnet forståelse for udvikling af mikrobielle infektioner og livsstilssygdomme som åreforkalkning (aterosklerose) og diabetes, samt strategien bag forebyggelse og behandlingen af disse sygdomme. ii) At give de studerende en overordnet forståelse for opdagelse og udvikling af lægemidler, funktionelle fødevarer, og fødevaretilsætningsstoffer. iii) At introducere de studerende til gruppearbejde og effektive studieteknikker. iv) At introducere de studerende til mundtlig og skriftlig formidling af videnskabelige emner.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Overordnet beskrive forløbet for udvikling af aterosklerose og diabetes, gøre rede for de vigtigste risikofaktorer for udvikling af sygdommene samt strategier for at modvirke og/eller behandle dem.
  • Beskrive indhold og formål med de forskellige faser i lægemiddelsudviklingsprocessen.
  • Beskrive begreberne ”functional food” og "nutraceuticals" og kunne beskrive de hovedgrupper som i dag findes på de internationale markeder.
  • Kunne eksemplificere hvordan mikrobielle organismer kan identificeres og karakteriseres, samt hvordan mikrobielle infektioner opstår.
  • Overordnet kunne forklare og give eksempler på betydningen af tarm-mikrobiotaet for individets sundhed, og hvordan det kan påvirkes, herunder forklare begreberne probiotika, prebiotika og antibiotika.
  • Opsætte et typisk flowsheet for en enzymkatalyseret produktionsproces af en plantebaseret fødevaretilsætningsstof.
  • Skrive en rapport baseret på videnskabelige kilder.
  • Skriftligt og mundtligt formidle et emne inden for det biovidenskabelige forskningsområde.
  • Foretage en simpel litteratursøgning og uddrage det relevante faglige indhold af videnskabelige artikler.
  • Indgå i et effektivt gruppearbejde.
Kursusindhold
Venligst se den engelske version.
Bemærkninger
Kurset er en obligatorisk del af bachelorforløbet Teknisk Biomedicin (tidligere Sundhed og Produktion) og tilbydes kun studerende optaget på denne uddannelse.
Sidst opdateret
06. juli, 2017