27035 Øvelser i fermenteringsteknologi

2017/2018

Kursusinformation
Practical excercises in Fermentation Technology
Engelsk
5
Bachelor
Kurset udbydes under tompladsordningen
Juni
Campus Lyngby
Forelæsninger, gruppeopgaver og obligatoriske laboratorieøvelser
3-uger
Umiddelbart efter undervisningen (3-ugers-kursus)
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Obligatoriske labøvelser, der evalueres med godkendt/ikke godkendt ud fra rapporter eller ved mundtlig eksamination. Aktiv deltagelse i kurset samt godkendelse af laboratorieøvelser er en forudsætning for at bestå kurset.
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
27032
27944.27032
27034.27027/27025/24005 , eller lignende kurser
27034.28864 , Kendskab til og forståelse af fundamentale fermenteringsteknologiske processer og bioteknologiske produkter produceret ved hjælp af mikroorganismer. Kendskab til de basale kvantitative elementer, den videnskabelige baggrund og de generelle principper for bioteknologiske processer.
Maksimum: 60
José Luis Martinez Ruiz , Lyngby Campus, Bygning 223, Tlf. (+45) 4525 2630 , jlmr@dtu.dk

27 DTU Bioengineering
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
At give de studerende praktisk erfaring med eksperimentelt bioteknologisk arbejde indenfor mikrobiologi og fermenteringsteknologi. Dette opnås ved at lade de studerende udføre forskellige typer af fermenteringer og korrelerer de opnåede datasæt med forskningsresultater fra litteraturen.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Evaluere kvantitativ fysiologi i batch, chemostat og fed-batch forsøg in silico.
  • Opformere mikrobielle stammer og udføre aseptisk arbejde på tværs af skala i et laboratorium.
  • Udføre laboratorieskala gæringer og evaluere resultaterne af disse.
  • Opnå praktisk erfaring med opsætning af bioreaktorer med tilhørende måleinstrumenter.
  • Benytte online og off-line målinger til at monitorere og regulere gæringer.
  • Koble teorien om udbyttekoefficienter med det praktiske forsøg, og opnå erfaring med at opstille og regne på kulstofbalancer.
  • Mundtligt og skriftligt fremlægge de essentielle resultater og konklusioner fra udførte gæringer.
  • Udarbejde en teknisk rapport, som evaluerer information fra videnskabelig litteratur kombineret med bearbejdelse af egne data.
Kursusindhold
Sterilteknik, opbevaring af mikroorganismer, podning og opformering. Opsætning og klargøring af fermentorer. Vækstforsøg i fermentorer (fermenteringer). Vækstkarakteristika og massebalancer ud fra eksperimentelle data. Teoretisk øvelse, hvor der arbejdes med design og optimering af de forskellige typer af fermenteringsprocesser (batch, kemostat og fed-batch).
Sidst opdateret
24. november, 2017