23981 Toksikologi

2017/2018

Kursusinformation
Toxicology
Dansk
5
Diplomingeniør
Kurset udbydes under tompladsordningen
E1B (tors 13-17)
Campus Lyngby
Interaktiv undervisning med præsentationer og projekt arbejde.
13-uger
E1B, E1B
Mundtlig eksamen og bedømmelse af opgave(r)
Bedømmelsen baseres overvejende på baggrund af den mundtlige eksamen. De skriftlige afleveringsopgaver tæller 10%.
Skriftlige hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , ekstern censur
Max Hansen , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7519 , mxha@food.dtu.dk
Anoop Kumar Sharma , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7605 , aksha@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Toksikologi er læren om giftstoffer. Formålet med kurset er at give de studerende en forståelse for, hvordan kemiske stoffer i fødevarer påvirker kroppen. De studerende skal være i stand til at vurdere toksikologiske data fra celleforsøg, dyreforsøg og epidemiologiske undersøgelser. Forstå toksikologiske problemstillinger og skrive et kort og præcis rapport. Træne mundtlige fremlæggelser.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Anvend betydningen af forskellige eksponeringsveje for stoffer
  • Analyser forskellige kemiske stoffers toksikologiske effekter
  • Analyser forskellige typer af toksikologiske data til at vurdere toksikologiske effekter
  • Analyser forskellige typer usikkerheder og variation ved toksikologiske data
  • Påvis mekanismen for udviklingen af kræft
  • Analyser hvordan reproduktive skader kan induceres af kemiske stoffer
  • Analyser hvordan neurotoksiske skader kan induceres af kemiske stoffer
  • Udvælge informationer og sammenskrive et resume
  • Forklare toksikologiske problemstillinger formidle det skriftligt med en kort og præcis rapport
  • Forklare toksikologiske problemstillinger med mundtlige frenlæggelser
Kursusindhold
Vores fødevarer indeholder kemiske stoffer i stort omfang. Kemiske stoffer i fødevarer kan stamme fra forskellige kilder. Enten som tilsatte (tilsigtede og utilsigtede) stoffer eller som forureninger (naturlige og menneskeskabte). Betydningen af forskellige eksponeringsveje vil blive illustreret. De studerende vil arbejde med forskellige typer af toksikologiske undersøgelser og forskellige toksikologiske end-points. Der vil indgå en rundvisning i afdelingens dyrestald og de studerende vil få lejlighed til at se de forskellige organer i en rotte. Der vil indgå opgaver om forskellige toksikologiske emner.
Litteraturhenvisninger
John Timbrell, Introduction to Toxicology, Third Edition 2009
Bemærkninger
Ingen kommentarer
Sidst opdateret
04. maj, 2017