23733 Kostundersøgelsesmetoder

2017/2018

Kurset undervises sammen med kursus 23734.
Kursusinformation
Dietary Assessment Methods
Dansk
5
Bachelor
August
Campus Lyngby
Forelæsning, øvelse og projekt.
3-uger
Aftales med underviser, Den sidste dag i perioden.
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Samlet bedømmelse.
40 minutter, heraf 30 minutter gruppefremlæggelse af rapport og 10 minutter individuel eksamination.
:

For reeksamen gælder følgende: Som ordinær eksamen, men ingen vejledning i forbindelse med udarbejdelse af rapporten.

bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
23734
Kurser inden for områderne ernæring (fx 23732 på DTU eller NNEB16000U på KU) og statistik (fx 02402 på DTU eller NFOB15005U på KU) eller dertil svarende viden, færdigheder og kompetencer. Kendskab til Excel eller lignende software.
Maksimum: 15
Marianne Uhre Jakobsen , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7595 , muja@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om epidemiologiske studiedesign og kostregistreringsmetoder, så du bliver i stand til at vurdere styrker og svagheder ved forskellige kostundersøgelsesmetoder relateret til forskellige formål.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beskrive forskellige epidemiologiske studiedesign
  • Beskrive forskellige kostregistreringsmetoder
  • Beskrive dataoprensning af kostdata og beregne indtag af fødevarer og næringsstoffer
  • Beskrive forskellige metoder til at validere kostregistreringsmetoder
  • Diskutere styrker og svagheder ved forskellige epidemiologiske studiedesign
  • Anvende forskellige kostregistreringsmetoder og beregne indtag af fødevarer og næringsstoffer
  • Relatere indtagsdata i forhold til næringsstofbehov og -anbefalinger
  • Vurdere styrker og svagheder ved forskellige kostundersøgelsesmetoder i forskellige sammenhænge
Kursusindhold
Kurset indeholder en række forelæsninger og øvelser inden for følgende emner: Epidemiologiske studiedesign, kostregistreringsmetoder, markører for kostindtag, målefejl, validering af kostregistreringsmetoder, dataoprensning af kostindtag, beregning af indtag af fødevarer og næringsstoffer, indtagsdata i forhold til næringsstofbehov og -anbefalinger og risikovurdering.

I løbet af kurset skal I, i grupper, udarbejde og aflevere en skriftlig projektrapport. Der vil være mulighed for vejledning under udarbejdelse af rapporten. Rapporten indgår i bedømmelsen, idet der foretages en helhedsvurdering af den skriftlige og mundtlige præstation.
Litteraturhenvisninger
Litteratur oplyses ved studiestart på DTU Inside.
Bemærkninger
Du skal medbringe pc med Excel eller lignende software.
Sidst opdateret
15. marts, 2018