23661 Smag på toksikologien! Kemiske stoffer og sundhed

2017/2018

Kursusinformation
A Taste of Toxicology! Chemicals and Health
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes under tompladsordningen
Januar
Kurset afholdes på Fødevareinstituttet i Mørkhøj
Forelæsninger og projekt arbejde. Belastning mellem forelæsninger og projekt arbejde er 30:70. Gruppedannelse og opstart af projekt arbejdet foregår den første dag. Studerende vil ikke kunne starte på kurset efter 12:00 dag to.
3-uger
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Mundtlig eksamen tæller 100%, men rapporter skal beståes for at kunne deltage i den mundtlige eksamen. Deltagelse i projektfremlæggelse er også en forudsætning for at deltage i eksamen.
Maksimum 30 minutter
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
Minimum 10 Maksimum: 30
Anoop Kumar Sharma , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 3588 7605 , aksha@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Toksikologi er læren om giftstoffer. Formålet med kurset er at give de studerende en forståelse for, hvordan kemiske stoffer i vores fødevarer, forbrugerprodukter og miljøet kan skade vores sundhed, og hvordan dette undersøges.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forstå grundlæggende aspekter af toksikologi
  • Beskrive specifikke toksikologiske effekter
  • Analysere design af toksikologiske forsøg
  • Forstå principper for anvendelse af alternativer til dyreforsøg, herunder celle- og computerbaserede metoder
  • Anvende viden om udvikling af kræft i toksikologiske vurderinger
  • Anvende viden om reproduktionstoksicitet i toksikologiske vurderinger
  • Forstå principper for kemisk risikovurdering
  • Syntetisere en kortfattet rapport og en præsentation, der demonstrerer de ovennævnte læringsmål om et toksikologisk problem
Kursusindhold
Vores mad, forbrugerprodukter og miljøet indeholder kemiske stoffer i stort omfang. Er det sundhedsmæssigt trygt, at vi udsættes for de mange kemiske stoffer, f.eks. i kosttilskud, grillmad eller kosmetik. Hvordan kan kemiske stoffer skade vores sundhed, og hvordan undersøger vi det? Bliv klogere på disse og lignende spørgsmål i dette kursus. Kurset vil gennemgå hvilke typer forsøg der anvendes: celleforsøg, dyreforsøg, epidemiologiske undersøgelser og computermodeller baseret på kemiske strukturer. Vi vil bl.a. komme ind på, hvordan vi undersøger, om et kemisk stof kan skade vores evne til at få sunde børn eller udvikle kræft. Kurset vil omfatte interaktive forelæsninger og fremlæggelser af de studerende. kurset består også af projektarbejde, hvor der arbejdes med et specifikt toksikologisk problem. Hver gruppe skriver og fremlægger en rapport.
Sidst opdateret
21. juni, 2017