23207 Positiv mikrobiologi og bioteknologi - øvelser

2017/2018

OBS - KURSET UDBYDES IKKE I 2018
Kursusinformation
Positive microbiology and biotechnology - lab exercises
Engelsk
5
Kandidat
Juni
Campus Lyngby
Øvelser, rapport, foredrag
3-uger
Ingen eksamen
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Skriftlig rapport i artikelformat
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
23206
Minimum 20 Maksimum: 30
Peter Ruhdal Jensen , Lyngby Campus, Bygning 201, Tlf. (+45) 4525 2510 , perj@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
At give de studerende praktisk laboratorie erfaring med molekylær bioteknologiske metoder, mikrobiel genetik, high-throughput screenings metoder og mikrobiologiske produktionsprocesser som anvendes i forbindelse med udvikling af bakterier til fødevareproduktion, produktion af fødevare- eller foderingredienser, probiotika, bakteriel oralterapi, etc. Kurset består af et sammenhængende øvelses forløb der starter med kloning af gener, screening, stammekarakterisering og mikrobiel produktion ved fermentering
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • • Identificere relevante gener fra databaser, metabolisme modeller, mm
  • • Udvælge en produktionsorganisme med egnede egenskaber til den påtænkte aktivitet
  • • Designe, planlægge og udføre kloningsstrategier til heterolog ekspression, herunder modulopbygning med syntetisk biologi
  • • Fremstille og karakterisere en genmodificeret bakterier der producerer et fødevareingrediens under anvendelse af molekylærbiologiske teknikker såsom PCR, kloning, transformation og DNA sekventering.
  • Med hjælp fra vejledere, at planlægge og udføre en sekvens af eksperimenter som har til formål at besvare et specifikt videnskabeligt spørgsmål eller udvikle en ny produktionsmetode.
  • Udføre fermenteringsforsøg samt analysere prøver herfra via HPLC, enzym assays, SDS-PAGE, etc.
  • Analysere og diskutere betydningen og kvaliteten af de opnåede eksperimentelle resultater.
  • • Skrive en klar og præcis rapport over egne laboratorieaktiviteter og resultater, i form af en videnskabelig artikel.
Kursusindhold
Planlægge, designe og fremstille en ny produktionsorganisme ved hjælp af genteknologi og screening. Karakterisering af de opnåede kloner ved screening, PCR, sekventering og enzym assays. Udførelse af fermenteringsforsøg i laboratorieskala samt udtagelse af prøver til undersøgelse af effekten af den påførte genmodifikation, f.eks. ved hjælp af HPLC analyse, SDS PAGE, mm. Databehandling og analyse af forsøgsresultater, skrivning af rapport i artikelform. Præsentation af resultater ved foredrag og poster.
Sidst opdateret
21. februar, 2018