Overordnede kursusmål
At give de studerende praktisk laboratorie erfaring med molekylær
bioteknologiske metoder, mikrobiel genetik, high-throughput
screenings metoder og mikrobiologiske produktionsprocesser som
anvendes i forbindelse med udvikling af bakterier til
fødevareproduktion, produktion af fødevare- eller
foderingredienser, probiotika, bakteriel oralterapi, etc. Kurset
består af et sammenhængende øvelses forløb der starter med kloning
af gener, screening, stammekarakterisering og mikrobiel produktion
ved fermentering
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- • Identificere relevante gener fra databaser, metabolisme
modeller, mm
- • Udvælge en produktionsorganisme med egnede egenskaber til den
påtænkte aktivitet
- • Designe, planlægge og udføre kloningsstrategier til heterolog
ekspression, herunder modulopbygning med syntetisk biologi
- • Fremstille og karakterisere en genmodificeret bakterier der
producerer et fødevareingrediens under anvendelse af
molekylærbiologiske teknikker såsom PCR, kloning, transformation og
DNA sekventering.
- Med hjælp fra vejledere, at planlægge og udføre en sekvens af
eksperimenter som har til formål at besvare et specifikt
videnskabeligt spørgsmål eller udvikle en ny
produktionsmetode.
- Udføre fermenteringsforsøg samt analysere prøver herfra via
HPLC, enzym assays, SDS-PAGE, etc.
- Analysere og diskutere betydningen og kvaliteten af de opnåede
eksperimentelle resultater.
- • Skrive en klar og præcis rapport over egne
laboratorieaktiviteter og resultater, i form af en videnskabelig
artikel.
Kursusindhold
Planlægge, designe og fremstille en ny produktionsorganisme ved
hjælp af genteknologi og screening. Karakterisering af de opnåede
kloner ved screening, PCR, sekventering og enzym assays. Udførelse
af fermenteringsforsøg i laboratorieskala samt udtagelse af prøver
til undersøgelse af effekten af den påførte genmodifikation, f.eks.
ved hjælp af HPLC analyse, SDS PAGE, mm. Databehandling og analyse
af forsøgsresultater, skrivning af rapport i artikelform.
Præsentation af resultater ved foredrag og poster.
Sidst opdateret
21. februar, 2018