42371 Design af lean produktions- og servicesystemer

2016/2017

Kursusinformation
Design of Lean Production and Service Systems
Engelsk
10
Kandidat
Kurset udbydes under tompladsordningen
F1 (man 8-12, tors 13-17)
Campus Lyngby
Forelæsninger og projektarbejde.
13-uger
F1A, F1B
Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Rapport (70%) Mundtlig eksamen (30%) Den mundtlige eksamen er en præsentation af rapporten
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , ekstern censur
42406.42415 , Introduktion til produktion Teknisk økonomi
Minimum 15
Peter Jacobsen , Lyngby Campus, Bygning 424, Tlf. (+45) 4525 4815 , peja@dtu.dk

42 DTU Management Engineering
http://www.man.dtu.dk
I studieplanlæggeren

Studerende fra Planlægning, Innovation og Ledelse samt Transport og Logistik har fortrinsret til kurset
Overordnede kursusmål
At sætte de studerende i stand til at designe og udvikle produktionssystemer (industrielle, service eller sundhed), herunder de logistiske problemstillinger.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Formulere, strukturere og analysere problemstillinger inden for projektering af produktionssystemer.
  • Forstå kompleksiteten i et produktionssystem.
  • Forstå forskellen i designet af et produktionssystem ved masseproduktion og batchproduktion.
  • Identificere krav til organisation, menneskelige og tekniske ressourcer, miljø og arbejdsvilkår samt økonomi.
  • Bestemme de proces- og produktionsmæssige funktioner i et produktionssystem samt deres indbyrdes samspil.
  • Anvende og udvælge design og udviklingsværktøjer til opbygning af produktions- og informationssystemer.
  • Foreslå overordnede projektplaner, budgettering og risikovurdering ved projektering, anlæg, drift og vedligeholdelse af produktionssystemer.
  • Formulere sammenhængen mellem design af og produktionsparadigmer for et productionssystem
  • Formulere sammenhængen mellem forskellige elementer i et produktionssystem
  • Bedømme designet af et produktionssystem
Kursusindhold
I projektarbejdet opstilles en model for et produktionssystem inden for enten industrien, service- eller sundhedssektoren. Der foretages en interessent-analyse til afklaring af den strategi, der skal anvendes ved designet af systemet. Layoutet designes under hensyntagen til teknologien (maskiner, processer, sekvenser, lagre, transportenheder, logistik, etc.), informationsteknologien, menneskelige ressourcer samt produktionsplanlægning og -filosofi. Den menneskelige ressource dækker over betragtninger omkring i hvilken udstrækning (automatiseringsgrad) og hvordan (projektgrupper / teams) skal anvendes under hensyntagen til arbejdsmiljøet. Ved organiseringen besvares spørgsmål omkring kernekapabiliter, outsourcing, kvalifikationer og kompetencer etc. Betragtninger omkring livscyklus og vedligehold af systemet analyseres samtidig med at der foretages en investeringsanalyse.
Litteraturhenvisninger
"Facilities Planning and Design" by Alberto Garcia-Diaz and J. MacGregor Smith
Bemærkninger
Studerende fra kandidatretningen Planlægning, Innovation og Ledelse har fortrinsret til kurset.
Sidst opdateret
01. november, 2016