33691 Mikro- og Nanosensorer

2016/2017

Kursusinformation
Micro- and Nano Sensors
Engelsk
5
Ph.d., Servicekursus (faglige færdigheder)
Kurset udbydes under tompladsordningen
August
2 uger på DTU Nanotech (14.-25. august 2017) der indledes med en uges forberedende hjemmearbejde (poster om egen forskning og læsning af materiale)
Campus Lyngby
Foredrag, øvelser, diskussioner i grupper og i plenum, projekt arbejde. Du forventes at tage aktiv del i foredrag, projektarbejde og øvelser. Du forventes at præsentere dit eget forskningsarbejde samt resultaterne fra dit projektarbejde.
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
Ingen eksamen
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Evaluering af eksperimentelle øvelser/rapport/poster.
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
Basal viden om mikrofabrikation og overfladekemi
Minimum 10 Maksimum: 28
Anja Boisen , Lyngby Campus, Bygning 345C, Tlf. (+45) 4525 5727 , anja.boisen@nanotech.dtu.dk
Tine Elkjær Jørgensen , Lyngby Campus, Bygning 345C, Tlf. (+45) 4525 5712 , tine.jorgensen@nanotech.dtu.dk

33 Institut for Mikro- og Nanoteknologi
http://www.nanotech.dtu.dk/Uddanne...mmerschool.aspx
I studieplanlæggeren

Campusnet og kursus hjemmeside
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Målet med denne Ph.D. sommer skole er at give dig overblik over state-of-the-art markør-frie mikro og nano-sensorer så som cantilevers, nano-wires, elektrokemiske sensorer, kalorimetre og hands-on erfaring med sensor fremstilling, overflade funktionalisering og sensor anvendelser.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Fremstille en mikro- og nano sensor
  • Funktionalisere mikro/nano sensorer
  • Diskuter muligheder indenfor mikro/nano sensorere i drug delivery og det biomedicinske område
  • Evaluere styrker og svagheder ved de forskellige teknologier
  • Forstå behov og krav fra eksterne partnere (akademia/industri) når markør-frie sensor teknologier skal vælges og designes
  • Planlægge og følge essentielle trin i udvikling af sensorer – fra fremstilling til karakterisering
  • Præsentere egne resultater i form af postere og videnskabelige seminarer
  • Lær at forholde dig som en kritisk lytter på et videnskabligt seminar
Kursusindhold
Markør-frie mikro og nano-sensorer er lovende teknikker til for eksempel diagnostik og miljøkontrol. Sensorerne kan potentielt blive meget små, simple og billige idet de ikke kræver tidskrævende behandling med eksempelvis fluorescerende markører og klodset stort udlæsningsudstyr. Nogle gange er det dog kompliceret at forstå begrænsningerne og mulighederne for de forskellige teknikker både hvad angår fremstilling og anvendelser.

Vi vil kombinere foredrag om sensor-principper og overfladekemi med hands-on laboratorium arbejde. Du vil have mulighed for: 1) fremstille sensorer i vores sate-of-the-art renrum, 2) funktionalisere sensorer med probe molekyler og 3) anvende sensorerne til bl.a. miljøovervågning og diagnostik. Sensor eksperimenterne vil blive baseret på kommercielle instrumenter såvel som forskningssystemer udviklet ved DTU-Nanotech. Før kurset vil du blive bedt om at forberede en poster om din egen forskning. Du vil præsentere posteren på kurset og vil blive bedt om at relatere din egen forskning til kursets emner. Du vil modtage introduktionsmateriale om mikro/nanofabrikation og markør-frie sensor principper som vi forventer at du har læst inden kursusstart. Det eksperimentelle arbejde vil blive udført i grupper og vi vil lade de forskellige sensorer ’konkurrere’ mod hinanden for at finde fordele og ulemper ved de forskellige sensorer. Ved sommerskolens afslutning vil vi i fællesskab have skabt et overblik over styrker og svagheder ved de forskellige sensorer. Kom og vær med til denne udfordrende opgave!
Litteraturhenvisninger
Videnskabelig forsknings- og oversigtsartikler. Se også kursets hjemmeside: http:/​/​www.nanotech.dtu.dk/​Uddannelse/​Sensing_Summerschool.aspx
Sidst opdateret
03. januar, 2017