28231 Videregående øvelser i kemisk og biokemisk procesteknik

2016/2017

Kursusinformation
Laboratory in Chemical and Biochemical Engineering
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes under tompladsordningen
Juni
Campus Lyngby
Visse øvelser foregår på Campus Risø
3-ugers periode med eksperimenter og beregninger i 2- eller 3-mandshold.
3-uger
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Bedømmelse af rapporter
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
28121/27944 , eller tilsvarende eksperimentelt kursus samt Bachelor i Kemi & Teknologi eller Bioteknologi
Maksimum: 24
Jens Abildskov , Bygning 227, Tlf. (+45) 4525 2905 , ja@kt.dtu.dk

28 Institut for Kemiteknik
23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
At udvide deltagerens forståelse for løsning af teknisk kemiske og biokemiske problemstillinger gennem delvis selvtilrettelagte øvelser og beregninger. Kurset er et velegnet indgangskursus til videre studier indenfor kemiteknisk og bioteknologisk procesteknik.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Gennemføre udvalgte øvelser i halvteknisk målestok, (herunder dokumentere forståelse for hvordan man opfører sig i laboratoriet)
  • Fortolke og vurdere måleserier
  • Foretage tekniske beregninger på grundlag af de gennemførte øvelser.
  • Sammenholde eksperimentelle resultater med teoretiske beregninger.
  • Udvise ansvarlig adfærd i laboratoriet.
  • Beskrive de gennemførte øvelser i udførlige og overskuelige rapporter.
  • Planlægge eksperimenter.
  • Identificere fejlkilder.
Kursusindhold
Kurset indeholder forskellige øvelser, der varierer fra år til år. Typisk 3 gennemføres. Eksempler på øvelser fra de senere år er: 1) Frysepunktssænkning 2) Reologisk karakterisering af strukturerede materialer 3) Regulering af destillationskolonne 4) Fremstilling af pulverkaffe 5) Fremstilling af pektin 6) Fremstilling af øl urt 7) Fremstilling af rent vand 8) Fremstilling af kartoffelprotein 9) Flervariabel regulering 10) Pelletering 11) Suspensions- og emulsionspolymerisation 12) Protein separation 13) Afsvovling.
Bemærkninger
Kurset er et fælles kursus fra Institut for Kemiteknik (Kgs. Lyngby/Risø) og DTU Fødevareinstituttet. I kurset skal hvert hold gennemføre 3 øvelser á 4-6 dages varighed inklusive rapportudarbejdelse. Øvelserne gennemføres på ovenstående institutter.
Sidst opdateret
27. april, 2017