27303 Proteinvidenskab og -teknologi
2016/2017
Overordnede kursusmål
En detaljeret forståelse af foldning, fleksibilitet og
molekylstruktur af proteiner og hvordan samspil mellem disse
egenskaber har indflydelse på proteiners funktion indenfor
forskellige områder af biokemi og bioteknologi. Indsigt i hvordan
proteinfoldning samt posttranslationelle modifikationer har
indflydelse på rekombinant produktion af proteiner. Forstå hvordan
bioanalytiske teknikker kan bruges til identificering og
karakterisering af proteiner. Forstå grundlæggende principper for
protein engineering. Forstå sammenhængen mellem funktion og
struktur for membran transportører og molekylære motorer. Opnå
erfaring i projektarbejde samt skriftlligt og mundtlig
kommunikation af videnskabeligt arbejde.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
- Beskrive mekanismer for og indflydelse af proteinfoldning og
fleksibilitet.
- Beskrive hvordan et proteins struktur kan bestemmes og
forudsiges
- Beskrive mekanismer for proteininteraktioner samt sammenhængen
mellem struktur og funktion
- Beskrive mekanismer for posttranslationelle processer og deres
indflydelse på et proteins funktion
- Beskrive anvendelse af bioanalytiske teknikker til
identificering og karakterisering af proteiner
- Beskrive strategier for produktion af rekombinante proteiner,
protein engineering og protein design.
- Skitsere hvordan proteomteknikker kan bruges til analyse af
komplekse proteinblandinger
- Beskrive forskellige membrantransport principper,
membranproteiner og hvordan deres sekundære strukturelle elementer
er placeret i membranen
- Definere et fokusområde indenfor proteinvidenskab som skal
beskrives skriftligt samt præsenteres mundtligt
Kursusindhold
Kurset dækker et bredt område indenfor proteinvidenskab heriblandt
proteinstruktur og –foldning, protein-protein og protein-ligand
interaktioner, protein engineering, proteomanalyse og rekombinant
protein produktion.
Sidst opdateret
01. november, 2016