27303 Proteinvidenskab og -teknologi

2016/2017

Kursusinformation
Protein science and technology
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes under tompladsordningen
E2A (man 13-17)
Campus Lyngby
Forelæsninger og gruppeopgaver
13-uger
E2A
Skriftlig eksamen
Deltagelse i den skriftlige eksamen forudsætter godkendt skriftlig opgave.
4 timer
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , ekstern censur
27301
27022
Jan Martinussen , Bygning 301, Tlf. (+45) 4525 2498 , jma@bio.dtu.dk
Birte Svensson , Lyngby Campus, Bygning 224, Tlf. (+45) 4525 2740 , bis@bio.dtu.dk
Maher Abou Hachem , Lyngby Campus, Bygning 224, Tlf. (+45) 4525 2732 , maha@bio.dtu.dk

27 Institut for Systembiologi
I studieplanlæggeren
Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
En detaljeret forståelse af foldning, fleksibilitet og molekylstruktur af proteiner og hvordan samspil mellem disse egenskaber har indflydelse på proteiners funktion indenfor forskellige områder af biokemi og bioteknologi. Indsigt i hvordan proteinfoldning samt posttranslationelle modifikationer har indflydelse på rekombinant produktion af proteiner. Forstå hvordan bioanalytiske teknikker kan bruges til identificering og karakterisering af proteiner. Forstå grundlæggende principper for protein engineering. Forstå sammenhængen mellem funktion og struktur for membran transportører og molekylære motorer. Opnå erfaring i projektarbejde samt skriftlligt og mundtlig kommunikation af videnskabeligt arbejde.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beskrive mekanismer for og indflydelse af proteinfoldning og fleksibilitet.
  • Beskrive hvordan et proteins struktur kan bestemmes og forudsiges
  • Beskrive mekanismer for proteininteraktioner samt sammenhængen mellem struktur og funktion
  • Beskrive mekanismer for posttranslationelle processer og deres indflydelse på et proteins funktion
  • Beskrive anvendelse af bioanalytiske teknikker til identificering og karakterisering af proteiner
  • Beskrive strategier for produktion af rekombinante proteiner, protein engineering og protein design.
  • Skitsere hvordan proteomteknikker kan bruges til analyse af komplekse proteinblandinger
  • Beskrive forskellige membrantransport principper, membranproteiner og hvordan deres sekundære strukturelle elementer er placeret i membranen
  • Definere et fokusområde indenfor proteinvidenskab som skal beskrives skriftligt samt præsenteres mundtligt
Kursusindhold
Kurset dækker et bredt område indenfor proteinvidenskab heriblandt proteinstruktur og –foldning, protein-protein og protein-ligand interaktioner, protein engineering, proteomanalyse og rekombinant protein produktion.
Sidst opdateret
01. november, 2016