26372 Uorganisk kemi for Fødevareanalyse

2016/2017

Som følge af overordnede retningslinjer kan du IKKE følge dette kursus, hvis du er gravid eller ammende på grund af risiko for sundhedsskadelige påvirkninger (se eventuelt Portalen under gravides og ammendes arbejdsmiljø). Hvis du har spørgsmål til ovenstående bedes du venligst kontakte den kursusansvarlige.
Kursusinformation
Inorganic Chemistry for Food Analysis
Dansk
2,5
Diplomingeniør
Kurset udbydes under tompladsordningen
E1B (tors 13-17)
Campus Lyngby
13-uger
Bedømmelse af øvelser og rapport(er)
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
26371/26007/26008
Maksimum: 44
Susanne Mossin , Bygning 206, Tlf. (+45) 4525 2391 , slmo@kemi.dtu.dk
Søren Kegnæs , Lyngby Campus, Bygning 206, Tlf. (+45) 4525 2402 , skk@kemi.dtu.dk

26 Institut for Kemi
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
At underbygge indlæringen i syre-base-, opløseligheds- og redoxkemi. At give teoretisk og praktisk kendskab til det periodiske system og udvalgte grundstoffers kemi samt de sikkerhedsmæssige aspekter ved kemisk laboratoriearbejde.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Udføre simple kemiske eksperimenter efter en given forskrift.
  • Afstemme kemiske reaktionsligninger.
  • Relatere udførte eksperimenter til syre-base kemi, opløselighedsprodukter, og redoxkemi.
  • Relatere udførte eksperimenter til udvalgte grundstoffers vandige kemi.
  • Have kendskab til de basale begreber for koordinationsforbindelser.
  • Anvende sikkerhedsforskrifter for de almindeligste uorganiske reagenser.
  • Udvise god laboratorieadfærd.
  • Kunne identificere udvalgte ioner i salte og blandinger af salte
Kursusindhold
Det periodiske system, udvalgte grundstoffers reaktioner specielt med hensyn til redox kemi, syre-base kemi og opløselighed.
Laboratoriepraksis og -sikkerhed, praktiske øvelser til illustration af almen og uorganisk kemi.
Sidst opdateret
05. december, 2016